Turun yliopisto ryhtyy palauttamaan toimintojaan 14.5. alkaen

05.05.2020

Turun yliopiston toimintoja ryhdytään palauttamaan yliopiston palautumissuunnitelmaa noudattaen. 

Turun yliopisto seuraa viranomaisten ohjeita ja ryhtyy palauttamaan toimintojaan hyvässä keskusteluyhteydessä muiden yliopistojen kanssa 14.5. alkaen. Palautuminen poikkeustilasta tulee tapahtumaan yliopiston palautumissuunnitelman mukaisesti. 

Palautumissuunnitelman päälinjauksien mukaisesti etätyöskentely tulee jatkumaan ainakin kesän yli niissä tehtävissä, missä se on mahdollista. Etäopetus ja -opiskelu jatkuu 31.7.2020 asti. Valintakokeet tullaan järjestämään 30.4. julkaistujen suunnitelmien mukaisesti. Tutkimustoiminnan palauttaminen tullaan käymään läpi tarkemmin yhdessä tiedekuntien kanssa. 

– Poikkeustilan rajoittamistoimenpiteitä on noudatettu hyvin ja tarkasti, suuri kiitos tästä yliopistolaisille. Palauttamisessa korostuu edelleen maltti ja ohjeiden tarkka noudattaminen. Ryhdymme palauttamaan toimintoja suunnitelmallisesti ja mahdollisimman turvallisesti, rehtori Jukka Kola sanoo.  

Päälinjat www-sivuilla, tarkemmin intrassa

Yliopiston palautumissuunnitelman päälinjat on julkaistu 7.5. yliopiston www-sivuilla.

Tarkemmat ohjeet ja palautumissuunnitelma julkaistaan intranetissä 11.5. alkavalla viikolla. Näistä lähetetään tieto henkilöstölle ja opiskelijoille myös sähköpostitse. Avoimen yliopiston opiskelijat saavat ohjeistuksen sähköpostitse. Esimiehille lähetetään ohjeistusta viimeistään 11.5. alkavan viikon alussa liittyen töihin paluuseen ja tilojen käyttöön.

Mahdolliset lisätietotiedustelut ja kysymykset pyydetään ensisijaisesti lähettämään sähköpostitse osoitteeseen koronainfo@utu.fi.

> Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFIn tiedote 5.5.2020: Yliopistot valmistautuvat koronapandemian seuraaviin vaiheisiin – ”Hallituksen päätökset mahdollistavat yliopistojen turvallisen toiminnan poikkeusoloissa”

Luotu 05.05.2020 | Muokattu 01.06.2020