Opintojaksot soveltuvat erityisesti biolääketieteen, lääketieteen tai hammaslääketieteen tutkinto-opintoja suunnitteleville tai alan tietoja työssään tarvitseville.

Opinnot järjestetään Turun yliopistossa lääketieteellisen tiedekunnan tutkinto-opetukseen integroituna opetuksena.

Biolääketieteen koulutusohjelman valinnaisia opintojaksoja:

Johdatus bioturvallisuuteen 2 op

Opintojaksolla käsitellään mm. seuraavia kysymyksiä: Mitä bioturvalla tarkoitetaan? Miten bioturvallisuutta voidaan edistää eri aloilla ja erityisesti tutkimusympäristössä? Millaisia yhteiskunnallisia vaikutuksia bioturvallisuuden vaarantumisella saattaa olla? Lisäksi jaksolla tutustutaan bioturvallisuuteen liittyvän lainsäädännön sekä lupa- ja valvontaviranomaistoimintaan.

Opintojakso järjestetään 12.1. - 29.3.2024 verkko-opintoina, joihin voi osallistua paikkakunnasta riippumatta. Opintoihin sisältyy luentoja (myös tallenteina), joilla bioturva-alan asiantuntijat kertovat omasta tehtäväkentästään ja sen merkityksestä yleiselle bioturvallisuudelle. Lisäksi opintoihin sisältyy opintotehtäviä.

Opintojen sisältö ja opetusohjelma: Tutustu opintojen sisältöön, opetus- ja opiskelutapoihin sekä aikatauluihin opinto-oppaassa. Opintojakson voi sisällyttää tutkinto-opinnoissa biolääketieteen tai biologian valinnaisiin syventäviin opintoihin tai useiden muiden matemaattis-luonnontieteellisten tutkinto-opintojen valinnaisiin opintoihin, tai sen voi liittää osaksi Sote-akatemian monitieteistä opintokokonaisuutta.

> Opinto-opas

Ilmoittautuminen: Kiintiö 50 opiskelijaa, valinta ilmoittautumisjärjestyksessä. Tarkista ilmoittautumisaika, opintomaksu ym.  ilmoittautumispalvelusta.

> Ilmoittautuminen 4.12.2023 - 4.1.2024

Ruoka monitieteisenä tutkimuskohteena 1 op

Tieteellis-gastronomiset ruokaklubit, aloitus syksyllä 2023.

> Lue lisää opintojen esittelysivulta

Drug Discovery and Development -maisteriohjelman valinnaisia opintojaksoja:

  • Basic Bioimage Informatics, 5 ECTS credits
  • Automated Bioimage Analysis, 4 ECTS credits
  • Quantitative Histopathology, 4 ECTS credits
  • Disease Model Pathology, 5 ECTS credits
  • Antibody Therapeutics, 3 ECTS credits

> Katso tarkemmat tiedot englanninkielisten opintojen esittelysivulta.

Muuta opintotarjontaa:

Tekoäly lääkekehityksessä, lääketieteellisessä diagnostiikassa ja kuvantamisessa 2 op

Kurssilla perehdytään mm. omiikkadatan ja kuvantamisaineistojen käsittelyyn liittyviin tekoälyn sovelluksiin, joita hyödynnetään biopankkitoiminnassa ja digitaalisessa patologiassa. Lisäksi tutustutaan tekoälyn käyttöön uusien lääkeaineiden kehitystyössä.

Kurssi järjestetään 26.10. - 14.12.2023 ja se on mahdollista opiskella täysin verkko-opintoina. Opintojakso kuuluu Tekoälyn monitieteiseen opintokokonaisuuteen. Esitietovaatimuksena on Johdatus tekoälyyn/Tekoälyn perusteet -kurssi suoritettuna tai vastaavat tiedot.

Johdatus tekoälyyn/Tekoälyn perusteet -kurssi suoritettuna tai vastaavat tiedot.

> Tekoälyakatemian monitieteinen opintokokonaisuus

Tutustu myös muihin lääke- ja terveystieteellisiin opintoihin sekä luonnontieteellisiin opintoihin avoimessa yliopistossa!