Biotekniikka, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri (3 v + 2 v)

Koulutus sopii sinulle, jos:

• olet kiinnostunut monipuolisesti biologiasta, kemiasta, fysiikasta, matematiikasta, lääketieteestä sekä insinööritieteistä
  • haluat oppia elävien organismien, niiden osien tai ominaisuuksien hyödyntämisestä tuotteissa, tuotantoprosesseissa tai palveluissa
  • olet kiinnostunut ihmisen terveydentilan selvittämiseen käytettävistä menetelmistä ja teknisistä sovelluksista, kestävään kehitykseen perustuvista bioteknisistä sovelluksista sekä elintarvikkeiden komponenttien vaikutuksesta niiden laatuun ja ihmisen terveyteen

Biotekniikan opinnot yhdistävät monipuolisesti insinööritieteitä ja bioalan osaamista, ja sisältävät runsaasti käytännön kokemusta kartuttavia harjoitustöitä. Opit, miten biomolekyylien rakennetta ja toimintaa tutkitaan, muokataan ja hyödynnetään biotekniikan ja diagnostiikka-alan sovelluksissa. Ymmärrät, miten bioteknologista osaamista käytetään maailmanlaajuisten ruoka-, vesi- ja energiaturvaa koskevien haasteiden ratkaisuun. Pääset kehittämään ja tutkimaan elintarvikkeita, niiden tuotantoprosesseja ja terveysvaikutuksia.

Opiskelijanamme olet osana kansainvälistä opiskelija- ja tutkimusympäristöä, joka tekee läheistä yhteistyötä biotekniikka- ja elintarvikealan yritysten kanssa.

Koulutuksesta valmistut asiantuntijaksi diagnostiikka-, kemian, uusiutuvan bioenergian tai elintarviketeollisuusalalle esimerkiksi tutkimus-, tuotekehitys-, tuotantotehtäviin. Tutkinnon suorittaneet toimivat monipuolisesti eri tehtävissä aina markkinoinnista ja laadunvalvonnasta perus- ja soveltavaan tutkimukseen.

Sitaatti_sci_biotekniikka_Emma-Talvitie_opiskelija
Biotekniikan opiskelussa on parasta monitieteellinen ja käytännönläheinen opiskelu sekä tiivis opiskelijayhteisö.
Emma Talvitie
biotekniikan opiskelija
Get inspired by the future.
Meiltä valmistut työhön, jossa voit ideoida ja innovoida uutta.

Koulutuksesta valmistuneiden uramahdollisuuksia:

• laatuinsinööri