Asiasana: aistit

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Ilmoittaudu mukaan lounasruokien aistinvaraisen arvioinnin tutkimukseen

23.08.2021

Turun yliopiston Aistikattilassa järjestetään 31.8.–10.9.2021 aistinvaraisen arvioinnin tutkimus, jossa sinulla on mahdollisuus päästä mukaan arvioimaan uudistettuja versioita klassikkoresepteistä. Maistettavana on kaksi mahdollisesti markkinoille tulevaa lounasruokatuotetta, joiden miellyttävyydestä haluamme saada tietoa jatkotuotekehitystä varten. Sinun mielipiteesi on meille tärkeä!

Sukkulamatojen avulla uutta tutkimustietoa hajuaistin säätelystä

26.08.2019

PIM-kinaasit ovat evolutiivisesti hyvin säilyneitä entsyymejä, joita löytyy niin ihmiseltä kuin millinmittaisilta sukkulamadoilta. Dosentti Päivi Koskisen tutkimusryhmä Turun yliopiston biologian laitokselta on aiemmin osoittanut PIM-kinaasien edistävän syöpäsolujen liikkuvuutta ja hengissä säilymistä, mutta nyt ryhmä on havainnut niiden säätelevän myös hajuaistin toimintaa.