Asiasana: molekulaarinen kasvibiologia
Eva-Mari Aro: ”Fotosynteesi sytytti palon tutkimukseen”
Akateemikko Eva-Mari Aron fotosynteesitutkimus oli esillä Aurora-lehden ensimmäisessä numerossa, joka ilmestyi vuonna 1994. Kuluneen 30 vuoden aikana mielenkiinto fotosynteesiä kohtaan on vain kasvanut tutkimusmenetelmissä tapahtuneiden huimien kehitysaskelien myötä.
Aboa Tech Talks -webinaari lokakuussa: Biodiversity and Climate Change
Turun alueen korkeakoulut ovat syksyllä 2021 aloittaneet yhteistyössä Turku Science Parkin kanssa yhteisen Aboa Tech Talks -webinaarisarjan, joka keskittyy uusiin teknologioihin ja kestävään kehitykseen.
Turun yliopistoon 11 uutta biotieteiden, terveyden ja ympäristön tutkimuksen akatemiahanketta
Suomen Akatemian biotieteiden, terveyden ja ympäristön tutkimuksen toimikunta on myöntänyt Turun yliopistoon rahoituksen 11 akatemiahankkeelle.
Akateemikko Eva-Mari Aro tiedeakatemia Royal Societyn jäseneksi
Akateemikko, molekulaarisen kasvibiologian professori Eva-Mari Aro saa arvostetun Royal Society -tiedeakatemian jäsenyyden hänen ansioistaan fotosynteesitutkimuksessa. Tiedeakatemiaan kuuluu maailman arvostetuimpia tutkijoita kaikilta tieteen, tekniikan ja lääketieteen aloilta.
Aboa Tech Talks: Circular Economy - What is Circular Economy?
Aika
Aboa Tech Talks - Batteries Enabling a Sustainable Future
Turun alueen korkeakoulut ovat syksyllä 2021 aloittaneet yhteistyössä Turun Tiedepuiston kanssa yhteisen Aboa Tech Talks -webinaarisarjan, joka keskittyy uusiin teknologioihin ja kestävään kehitykseen.
Aboa Tech Talks - Batteries Enabling a Sustainable Future
Aika
Turun yliopistolle merkittävä EU-rahoitus innovatiivisen levätuotantolaitoksen kehittämiseen
Bioteknologian laitoksen molekulaarisen kasvibiologian yksikkö on saanut lähes miljoonan euron rahoituksen levätuotantolaitoksen rakentamiseen. Fotosynteettisten mikrobien tutkimusryhmän tavoitteena on kasvattaa mikrolevää kasvihuoneiden jätevesiä hyödyntämällä. Menetelmän avulla voidaan puhdistaa vettä ja ottaa siitä talteen ravinteita sekä vähentää mikrolevän tuotantokustannuksia.