Opiskelu saksan kielen oppiaineessa

Saksan kielen opinnot antavat valmiudet suuntautua erityyppisiin kieliasiantuntijan tehtäviin ja kansainväliselle uralle. Voit suuntautua opettajaksi, kääntäjäksi tai tutkijaksi –  ja valitsemalla tutkintoosi erilaisia sivuaineita luot aivan oman profiilisi, jossa monipuolinen saksan kieli- ja kulttuuriosaaminen on mukana keskeisenä valttina.

Voit valmistua humanististen tieteiden kandidaatiksi ja filosofian maisteriksi. Maisterivaiheessa voit erikoistua haluamaasi työnkuvaan valitsemalla yhden seuraavista tutkinto-ohjelmista: 

  • kielen oppimisen ja opettamisen tutkinto-ohjelma
  • kieliasiantuntijuuden tutkinto-ohjelma
  • monikielisen käännösviestinnän tutkinto-ohjelma

Saksan kielen opinnoissa kehität monipuolisesti saksan kielen ja kulttuurin tuntemustasi sekä työelämässä tarvittavia vuorovaikutustaitoja. Tutustut monipuolisesti erilaisiin tutkimussuuntauksiin ja kehität näin kykyäsi hankkia ja soveltaa uutta tietoa sekä arvioida sitä kriittisesti.

Opetuksessa ovat vahvasti esillä kansainvälisyys ja työelämälähtöisyys, ja siinä käytetään uusien oppimisympäristöjen tarjoamia mahdollisuuksia.

Monitieteisessä Turun yliopistossa sinulla on mahdollisuus valita sivuaineita laajasta valikoimasta ja rakentaa tutkintosi täysin omien kiinnostustesi ja tulevaisuudensuunnitelmiesi mukaiseksi.

Turun yliopiston humanistisen tiedekunnan opiskelijana sinulla on erinomaiset mahdollisuudet lähteä ulkomaille opintojesi aikana. Ulkomaisilla opinnoilla voit korvata kotiyliopiston opintoja tai kartuttaa tutkintoasi liittämällä siihen esimerkiksi uuden sivuainekokonaisuuden. Myös kotikampus tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia kansainvälistymiseen.