Turku Center for Welfare Research

Turku Center for Welfare Research perustettiin 1997 kolmen turkulaisen korkeakoulun yhteishankkeena. Keskuksen tarkoituksena on koordinoida voimavaroja tehokkaammin sekä opetuksessa että tutkimuksessa. Turun yliopiston ja Turun kauppakorkeakoulun yhdistymisen myötä toiminnassa ovat nykyisin mukana Turun yliopisto ja Åbo Akademi.

Johtokunta 2020–

Tohtorikoulutettava
Sosiologia

Työpaperisarja

Sarja Working Papers on Social and Economic Issues (WPSEI) jakaa tietoa TCWR:n ja sen yhteistyökumppaneiden tekemästä akateemisesta tutkimuksesta. Sarjan tavoitteena on innostaa keskusteluun ja edistää ajankohtaista tietoa sosiaalisista ja taloudellisista kysymyksistä. Useimmat paperit sopivat taloustieteen, sosiologian, väestötieteen ja tilastotieteen alle.

Sarjassa julkaistaan työskentelyvaiheen julkaisuja. Sarjassa julkaistujen papereiden tekijänoikeudet säilyvät kirjoittajilla. Kun paperi julkaistaan lehdessä artikkelina, se yleensä poistetaan WPSEI-sivustosta.

Sarja julkaistiin 31. elokuuta 2015.

Jos haluat julkaisusti mukaan sarjaan, ota yhteyttä toimittajaan.

Toimittaja: Marika Jalovaara
Toimitusavustaja: Laura Heiskala

Syksyn 2020 seminaarisarja

Järjestämme syksyllä 2020 kolme TCWR-etäseminaaria Zoomin välityksellä, perjantaina 2.10., 13.11. ja 11.12. klo 14-16. Tervetuloa!

TCWR Seminar 2.10.2020 klo 14-16 (suomeksi)
  • 14.15-15.00  Minna Tuominen1 & Jenni Tikkanen1 : At the origins of social capital: the effect of parents, school and socio-economic status
  • 15.00-15.45   Iman K. Heinonen2: Musliminaisten onnellisuus

TCWR Seminar 13.11.2020 klo 14-16 (suomeksi)
  • 14.15-15.00   Antti Kähäri1: Sosioekonomisten erojen muutos sokerituotteiden ja virvoitusjuomien kulutuksessa
  • 15.00-15.45   Hannu Lehti1 & Markus Laaninen1: Perhetaustan yhteys koulumenestykseen Suomessa PISA- ja rekisteriaineistojen valossa

TCWR Seminar 11.12.2020 klo 14-16 (in English)
  • 14.15-15.00   Laura Salonen1 & Sanni Kotimäki1: Maternal education, prenatal and postnatal depressive symptoms, and child’s language development
  • 15.00-15.45   Heta Pöyliö3: TBA

Åbo Akademi

European University Institute

Zoom-linkit seminaareihin saa lähettämällä sähköpostia TCWR:n sihteerille.

Hakeutuminen mukaan verkostoon

Verkoston jäseneksi voi hakeutua

• jos on affilioitunut johonkin TCWR:n yksiköistä (on kutsuttu vierailevaksi puhujaksi, työskentelee yksikössä professorina tai tutkijana tai on yksikön vieraileva professori tai tutkija, on yksikön dosentti, ohjaa jossakin yksikössä tehtävää väitöstutkimusta, on itse tohtorikoulutettava tai nuori tutkija)
  • on pitänyt vähintään yhden esityksen TCWR:n seminaarissa
  • on liittänyt CV:nsä TCWR:n nettisivuille

Jäsenhakemukset ja CV:n osoitetaan johtokunnalle. Kaikkien TCWR:n tietoja käyttävien on oltava verkoston jäseniä.

Sähköposti:
Sihteeri Laura Heiskala