InFLAMES-lippulaivan Corporate Cornerin pääroolissa Turun yliopiston tutkimusinfrastruktuuri

23.02.2022

InFLAMES-lippulaivan tavoite on tarjota immunologista osaamista myös yritysten käyttöön. Lippulaivan seuraava Corporate Corner-tapahtuma esittelee yrityksille Turun yliopiston tutkimusinfrastruktuuria.

InFLAMES-lippulaiva on osa Suomen Akatemian lippulaivaohjelmaa ja Suomen vahvin immunologisen osaamisen keskittymä. Sen selkärankaa on Turun yliopiston korkeatasoinen tutkimuksen infrastruktuuri, joka tarjoaa myös yrityksille lukuisia yhteistyömahdollisuuksia.

Tutkimusinfrastruktuurilla tarkoitetaan kaikkea sitä, mitä tarvitaan tutkimus- ja kehitystyöhön, kuten laitteita, aineistoja ja palveluita. Toisessa InFLAMES Corporate Corner -tapahtumassa kerrotaan, miten yritykset voivat hyödyntää näitä voimavaroja. 
 
InFLAMES Corporate Corner – InFLAMES Ecosystem Services -seminaari järjestetään maaliskuun 11. päivänä. Tapahtumaa isännöi Turun PET-keskuksen johtaja professori Juhani Knuuti. Turun PET-keskus on yksi maailman suurimmista ja parhaiten varustelluista PET-kuvantamispalveluita tarjoavista yksiköistä. Keskus on äskettäin investoinut kahdeksan miljoonaa euroa PET-kameraan, jolla voidaan kuvata koko keho samanaikaisesti. Uusi kuvausvälineistö otetaan käyttöön vuoden 2022 kesäkuussa. 
 
Corporate Cornerin ohjelmassa on mukana Turun Biotiedekeskuksen johtaja Riitta Lahesmaa, joka esittelee viimeisintä kärkeä olevia core-yksikön palveluita. Niihin kuuluvat muun muassa solukuvantamisen, proteomiikan ja yksisolusekvensoinnin palvelut. Professorit Linnea Karlsson ja Jorma Toppari edustavat tapahtumassa Väestötutkimuskeskusta ja esittelevät ainutlaatuisia, koko väestöä koskevia tutkimusaineistojaan. Professori Panu Jaakkola kertoo Läntisen Syöpäkeskuksen kliinisen tutkimuksen mahdollisuuksista ja professori Matti Poutanen Turun Tautimallinnuskeskuksen eläinmallikokeista sekä niihin liittyvistä yhteistyömahdollisuuksista. 
 
Tilaisuuden päätteeksi Turun yliopiston tutkijakoulun johtaja Pirjo Nuutila ja InFLAMES- tohtorimoduulin johtaja Kati Elima kertovat, miten yrityskumppanit voivat hyödyntää lippulaivan järjestämää tohtorikoulutusta ja opetuskursseja. Professori Ullamari Pesonen kertoo mahdollisuuksista industrial PhD:n eli yrityksen kanssa yhteistyössä tehtävän väitöskirjan tekemiseen lääketutkimuksen tohtoriohjelmassa DRDP:ssä.

InFLAMES on Turun yliopiston ja Åbo Akademin yhteinen, Suomen Akatemian rahoittama tutkimuksen lippulaivahanke. Se tähtää uusien lääkekehityskohteiden tunnistamiseen ja lääkekehitykseen yhdessä biotekniikka- ja lääkeyritysten kanssa. Lippulaiva edistää myös diagnostiikkaa, jolla potilaille voidaan räätälöidä
sopivat täsmähoidot.

Luotu 23.02.2022 | Muokattu 10.03.2022