Turun yliopiston ja avoimen yliopisto-opetuksen tiedote koronaviruksesta

14.03.2020

Yliopiston ohjeet koronavirustilanteessa -tiedotteessa ovat yliopiston yleisohjeet ja linjaukset, päivitetty 2.12.2020, linkki sivun alareunassa.

Avoimessa yliopisto-opetuksessa noudatetaan Turun yliopiston ohjeistusta.

Yliopiston tilat

Yliopiston tilojen ulko-ovet on lukittu eikä ulkopuolisilla ole niihin ole pääsyä. Opiskelijat pääsevät kampusten ja kirjaston tiloihin aukioloaikoina tulostus-/kulkulätkällä.

Niiden avoimen yliopiston opiskelijoiden, jotka käyttävät Turun yliopiston tiloja, kannattaa hankkia tulostus-/kulkulätkä käyttöönsä heti opiskelun alussa.

Opetus- ja opiskelujärjestelyt

Etäopetus ja -opiskelu jatkuu pääsääntöisesti kevätlukukauden 2021 loppuun asti. Välttämätöntä lähiopetusta voidaan järjestää kaikilla Turun yliopiston kampuksilla. Opetusta ja ohjausta voidaan toteuttaa pienryhmille myös nk. hybridimallilla. Suojatoimet on otettava huomioon.

> Turun yliopiston tiedote 23.10.2020: Kevätlukukausi järjestetään pääasiassa etäopetuksena

Kasvomaskien käyttö

Yliopisto noudattaa THL:n ja alueellisten viranomaisten suosituksia kasvomaskien käytöstä. Katso tarkemmat ohjeet Yliopiston ohjeet koronavirustilanteessa -tiedotesivulta (linkki alla).

Tenttiohjeista

Oppimisen arviointiin pyritään käyttämään esimerkiksi oppimistehtäviä, esseitä tai Moodle-tenttiä.

Exam (sähköisen tenttipalvelun) -tilat ovat käytössä vain rajoitetusti. Avoimen yliopiston opiskelijat pääsevät Turun yliopistossa sijaitseviin tenttitiloihin käyttämällä voimassa olevaa kulkutunnistetta (kulku- ja tulostuslätkä), ks. ohjeet Opiskelu avoimessa yliopistossa -sivulta. Jos sinulla ei ole tarvitsemaasi pääsyä tenttitiloihin, ota yhteyttä osoitteeseen exam@utu.fi. Tiedot tenttitilojen käytöstä päivitetään sähköisen tenttipalvelun ohjesivuille. Tutustu niihin huolellisesti ennen tenttiä.

Kirjastopalvelut

Turun yliopiston kirjasto palvelee verkossa ja rajoitetusti kampuksilla. Asiakastiloissa noudatetaan tilakohtaisia hygienia- ja turvallisuusjärjestelyjä. Opiskelijat pääsevät kampusten ja kirjaston tiloihin aukioloaikoina tulostus-/kulkulätkällä. Ks. Kirjastokohtaiset yhteystiedot aukioloaikoineen

Opintotoimisto ja neuvonta palvelevat etänä

Avoimen yliopiston opintotoimisto ja kauppakorkeakoulu palvelupiste on suljettu ja palvelu hoidetaan etänä. Voit ottaa yhteyttä opintotoimiston ja opintoneuvonnan palveluihin sähköpostitse tai puhelimitse. Ks. Opintotoimiston ja opintoneuvonnan yhteystiedot

Lataa Koronavilkku-sovellus

Yliopisto suosittelee, että koko yliopistoyhteisö ottaa Koronavilkku-sovelluksen käyttöön. Koronavilkku on saatavilla sovelluskaupoista ilmaiseksi. Sovelluksesta on julkaistu suomen- ja ruotsinkieliset versiot, myöhemmin syksyllä julkaistaan englanninkielinen versio. Lisätietoja sovelluksesta Koronavilkku.fi-sivustolta.

Turun yliopiston yleisohjeet ja linjaukset koronavirustilanteesta:

Luotu 14.03.2020 | Muokattu 03.12.2020