Turun yliopiston ja avoimen yliopisto-opetuksen tiedote koronaviruksesta

14.03.2020

Päivitetty 11.8.2020

Yliopiston ohjeet koronavirustilanteessa -sivulta (linkki sivun alareunassa) löytyvät yliopiston yleisohjeet ja linjaukset koronavirustilanteesta. Avoimessa yliopisto-opetuksessa noudatetaan Turun yliopiston ohjeistusta.

Yliopiston tilat

Yliopiston tilojen ulko-ovet on lukittu eikä ulkopuolisilla ole niihin ole pääsyä. Opiskelijat pääsevät kampusten ja kirjaston tiloihin aukioloaikoina tulostus-/kulkulätkällä.

Niiden avoimen yliopiston opiskelijoiden, jotka käyttävät Turun yliopiston tiloja, kannattaa hankkia tulostus-/kulkulätkä käyttöönsä heti opiskelun alussa.

Opetus- ja opiskelujärjestelyt

Etäopetus ja -opiskelu jatkuu ainakin syyslukukauden ensimmäisen opetusperiodin loppuun, ts. 25.10.2020 asti. Laboratorio-, pienryhmä- ja kenttäopetusta on ollut lupa käynnistää 1.6.2020 alkaen, mikäli se on välttämätöntä toteuttaa kontaktiopetuksena. Kontaktiopetukseen käytettävissä tiloissa noudatetaan tilakohtaisia hygienia- ja turvallisuusjärjestelyjä.

Tenttiohjeista

Oppimisen arviointiin pyritään käyttämään esimerkiksi oppimistehtäviä, esseitä tai Moodle-tenttiä.

Exam (sähköisen tenttipalvelun) -tilat ovat käytössä vain rajoitetusti. Avoimen yliopiston opiskelijat pääsevät Turun yliopistossa sijaitseviin tenttitiloihin käyttämällä voimassa olevaa kulkutunnistetta (kulku- ja tulostuslätkä), ks. ohjeet Opiskelu avoimessa yliopistossa -sivulta. Jos sinulla ei ole tarvitsemaasi pääsyä tenttitiloihin, ota yhteyttä osoitteeseen exam@utu.fi. Tiedot tenttitilojen käytöstä päivitetään sähköisen tenttipalvelun ohjesivuille. Tutustu niihin huolellisesti ennen tenttiä.

Kirjastopalvelut

Turun yliopiston kirjasto palvelee verkossa ja 10.8.2020 alkaen rajoitetusti kampuksilla. Asiakastiloissa noudatetaan tilakohtaisia hygienia- ja turvallisuusjärjestelyjä. Opiskelijat pääsevät kampusten ja kirjaston tiloihin aukioloaikoina tulostus-/kulkulätkällä. Ks. Kirjastokohtaiset yhteystiedot aukioloaikoineen

Opintotoimisto ja neuvonta palvelevat etänä

Avoimen yliopiston opintotoimisto ja kauppakorkeakoulu palvelupiste on suljettu ja palvelu hoidetaan etänä. Voit ottaa yhteyttä opintotoimiston ja opintoneuvonnan palveluihin sähköpostitse tai puhelimitse. Ks. Opintotoimiston ja opintoneuvonnan yhteystiedot

Tarvitsetko opintosuoritusotteen?

Avoimen yliopiston opiskelija voi tulostaa sähköisen suoritusotteen Avoimen yliopiston Nettiopsu -palvelussa. Kirjaudu Avoimen yliopiston Nettiopsuun ja valitse ylävalikosta Opintosuoritukset > Ote PDF-tiedostona. Jos opinto-oikeutesi on päättynyt, eikä sinulla ole pääsyä Avoimen yliopiston Nettiopsuun, voit ottaa Luo tunnus -toiminnolla uudelleen käyttöön ns. ilmoittautujatunnuksen. Ohje: valitse Luo tunnus > Kirjaudu Avoimen yliopiston Nettiopsuun ja rekisteröidy. Tämän jälkeen valitse Opintosuoritukset > Ote PDF-tiedostona. Mikäli tarvitset virallisen opintosuoritusotteen, ota yhteyttä oppiaineen opintosihteeriin.

Luotu 14.03.2020 | Muokattu 11.08.2020