alt=""

Ilmasto.nyt – Ilmastonmuutoksen peruskurssi 2 op (MOOC) avoimessa yliopistossa

Mitä jokaisen pitää tietää ilmastonmuutoksesta? Ilmasto.nyt on kurssi ilmastojärjestelmän perusteista, sen muutoksesta ja muutoksen vaikutuksista, kuinka hillitä ilmastonmuutosta ja sopeutua siihen.

Ilmasto.nyt - Ilmastonmuutoksen peruskurssi kuuluu suomalaisten korkeakoulujen Climate University-verkoston kurssipalettiin. Se järjestetään kaikille avoimena ja maksuttomana MOOC-verkkokurssina. Kurssin voi opiskella itsenäisesti Helsingin yliopiston MOOC-alustalla, jonne kaikilla on vapaa pääsy. Kurssiin voit tutustua alustalla vierailija-tunnuksilla.

Jos haluat tehdä kurssista opintosuorituksen (2 op), sen voi tehdä myös Turun yliopiston avoimessa yliopistossa ilmoittautumalla opintojaksolle ja maksamalla opintomaksun. Kurssiin kuuluu itsenäistä opiskelua ja oppimistehtäviä verkkoympäristössä sekä oppimispäiväkirja. Opintojakso on mahdollista suorittaa ympäri lukuvuoden.

Tavoitteena on, että kokonaisuuden opiskeltuasi osaat

  • katsoa ilmastonmuutosta monesta eri näkökulmasta ja luoda yhteyksiä näiden välille sekä etsiä ratkaisuja ilmastonmuutokseen monipuolisesti.
  • reflektoida omaa rooliasi ilmastonmuutoksessa ja soveltaa oppimaasi omalle alallesi
  • tarkastella eri näkökulmia, ratkaisuja, tiedonlähteitä ja ilmastonmuutoksesta käytävää keskustelua kriittisesti..

Opinnot sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille. Kurssilla ei ole esitietovaatimuksia.

Opintojen sisältö: Opintojakson sisältöön, opetus- ja opiskelutapoihin sekä aikatauluihin voi tutustua yliopiston opinto-oppaassa. Opintojakson suorituksen voi hyväksyttää tutkinto-opinnoissa maantieteen aineopintoihin.

Ilmoittautuminen: Opintomaksu on 30 e. Tarkista tiedot ilmoittautumispalvelusta.

> Ilmoittautumisaika 23.8. - 15.12.2021 syyslukukaudella

> Ilmoittautumisaika kevätlukukaudella (tulossa)