Asiasana: Hiilineutraalisuus

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Onko hiilineutraali Suomi 2035 epärealistista haihattelua?

11.05.2023

”Ehkä tämä hallitus tulee suhtautumaan näihin asioihin hieman realistisemmin ja pragmaattisemmin”, sanoi perussuomalaisten Riikka Purra Säätytalolla kysyttäessä, miten nyt neuvoteltavan hallituksen ilmastopolitiikka muuttuisi edellishallitukseen verrattuna. Nyt on hyvä hetki puntaroida niitä lähtökohtia, joista Purran mainitsemia painotuksia kannattaa lähestyä, kirjoittaa Jukka Käyhkö Turun yliopistosta. Kirjoitus on julkaistu alunperin MustRead Akatemiassa.

Turun yliopiston hiilineutraaliustavoite edistyy: SYKin kiinteistöt ovat nyt hiilineutraaleja

20.01.2021

Turun yliopisto on sitoutunut olemaan hiilineutraali vuoden 2025 loppuun mennessä. Kiinteistöt ovat muodostaneet merkittävän osan yliopiston hiilijalanjäljestä. Yliopiston hiilineutraaliustavoite edistyy merkittävästi suurimman vuokranantajan Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n (SYK) kiinteistöjen hiilineutraaliuden myötä.

Turun yliopisto matkalla hiilineutraaliksi – hiilijalanjäljen arvioinnista tärkeitä työkaluja tavoitteen saavuttamiseen

24.01.2020

Turun yliopistossa on valmistunut arvio yliopiston hiilijalanjäljestä. Yliopiston suurimmat kasvihuonekaasupäästöt tulevat kiinteistöistä ja matkustamisesta, erityisesti lentomatkoista. Merkittäväksi nousi myös laboratorioihin ja muuhun kokeelliseen tutkimukseen liittyvä hiilijalanjälki.