Asiasana: hiilineutraalius

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Onko hiilineutraali Suomi 2035 epärealistista haihattelua?

11.05.2023

”Ehkä tämä hallitus tulee suhtautumaan näihin asioihin hieman realistisemmin ja pragmaattisemmin”, sanoi perussuomalaisten Riikka Purra Säätytalolla kysyttäessä, miten nyt neuvoteltavan hallituksen ilmastopolitiikka muuttuisi edellishallitukseen verrattuna. Nyt on hyvä hetki puntaroida niitä lähtökohtia, joista Purran mainitsemia painotuksia kannattaa lähestyä, kirjoittaa Jukka Käyhkö Turun yliopistosta. Kirjoitus on julkaistu alunperin MustRead Akatemiassa.

Turun yliopisto vahvistaa osallistumistaan Climate Leadership Coalition -verkoston toimintaan

09.04.2021

Vuonna 2014 perustetun Climate Leadership Coalition (CLC) -verkoston tavoitteena on edistää globaalia siirtymää kohti vähähiilistä yhteiskuntaa liiketoimintaratkaisujen ja yhteiskunnallisen päätöksenteon kautta. Turun yliopisto on CLC:n jäsen. Yliopisto vahvistaa nyt osallistumistaan CLC:n toimintaan nimeämällä edustajansa useisiin CLC:n teemaryhmiin.

Turun yliopiston hiilijalanjälki puolittui – koronatilanne vähensi huomattavasti työmatkustuksen hiilijalanjälkeä

10.03.2021

Turun yliopisto arvioi hiilijalanjälkensä jo kolmannen kerran. Vuoden 2020 hiilijalanjälki oli 10 500 tCO2, joka oli noin puolet edellisen vuoden luvusta.  Päästöjen pieneneminen johtui matkustamisen vähenemisestä sekä yliopiston suurimman vuokranantajan, Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n, kiinteistöjen hiilijalanjäljen kompensoinnista.