Kauppakorkeakoulun alumni Minna Arve vaikuttavimpien johtajien joukkoon AACSB:n kansainvälisessä listauksessa

28.01.2020

Yhdysvaltalainen AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business) valitsi viidettä kertaa 25 kauppakorkeakoulujen alumnia, jotka ovat pysyvällä tavalla vaikuttaneet maailmaan. Turun yliopiston kauppakorkeakoulu on AACSB:n akkreditoitu jäsen.

Turun kaupunginjohtaja Minna Arve. Kuva: Samu Valleala/Turun kaupunki

Turun kaupunginjohtaja Minna Arve on yksi 25:stä kauppakorkeakoulujen alumnista, jotka maailman suurin kauppatieteellisen koulutuksen verkosto ja kauppakorkeakouluja akkreditoiva AACSB valitsi kansainväliseen vaikuttavien johtajien 2020 Class of Influential Leaders -listaukseensa.  
Listaus nostaa esiin AACSB-akkreditoitujen kauppakorkeakoulujen alumneja, joiden inspiroiva työ toimii esimerkkinä tulevien sukupolvien johtajille.

Minna Arve työskentelee Turun kaupunginjohtajana ja on esikuva johtajasta, joka haluaa aktiivisesti vaikuttaa yhteiskuntaan muun muassa tekemällä ja edistämällä kunnianhimoista ilmastotyötä. Arve on myös esimerkki kauppatieteellisen koulutuksen antamista valmiuksista työskennellä monipuolisesti eri tehtävissä niin yrityksissä kuin laajemmin yhteiskunnassa. 

– Olen erittäin otettu tästä nimeämisestä. Minulla on aina ollut palo rakentaa parempaa tulevaisuutta ja kaupunginjohtajana siihen on konkreettisesti paljon mahdollisuuksia. Ilmastotyö on laaja kokonaisuus kunnianhimoisia tavoitteita, tekoja, johtajuutta ja esimerkkejä turkulaisten ja samalla laajemmin koko alueen asukkaiden eteen. Samalla olemme voineet osoittaa maailmanlaajuisesti johtajuutta ja kannustaa kaupunkeja eri puolilla maailmaa toimimaan. Työssäni minua on auttanut myös koulutukseni tuomat valmiudet, Minna Arve sanoo.

– On kunnia saada kertoa sellaisten hyvän ajureina toimivien alumnien, kuten Minna Arve, tarinoita. Turun kauppakorkeakoulu valmistaa johtamaan innokkaasti ja omistautuneesti ja Minna Arveen inspiroivat saavutukset ovat huomionosoituksen arvoisia, sanoo AACSB:n puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Tom Robinson.

Viidettä kertaa toteutettu Influential Leaders -listaus on tähän saakka nostanut esiin yhteensä yli 200 kauppakorkeakoulujen alumnia, jotka ovat vaikuttaneet liike-elämään ja yhteiskuntaan. Kaikilla tunnustuksen saaneilla on tutkinto jostain yli 850 AACSB-akkreditoidusta kauppakorkeakoulusta ympäri maailmaa. 

Vuonna 1916 perustettu AACSB International on maailman laajin kauppatieteellisen koulutuksen verkosto, joka yhdistää kouluttajat, oppijat ja liike-elämän luodakseen seuraavan sukupolven johtajia. AACSB toimii yli 100 eri maassa ja alueella, ja se lisää kauppatieteellisen koulutuksen vuorovaikutusta, innovaatiota ja vaikuttavuutta. Lue lisää AACSB:stä: aacsb.edu

Luotu 28.01.2020 | Muokattu 28.01.2020