BioCity Symposium lähestyy – rekisteröitymiseen aikaa elokuun 11. päivään saakka

01.08.2022

BioCity Symposiumin rekisteröityminen on avoinna 11.8.2022 saakka. Symposium on Turun bio- ja molekyylilääketieteilijöiden tärkein vuosittainen kokoontuminen, ja se järjestetään tänä vuonna yhdessä InFLAMES-lippulaivan kanssa otsikolla Solution is in Immunity. 

Kaksipäiväinen tapahtuma alkaa 25. elokuuta. BioCitySymposiumin pääpuhujana on Sir Peter J. Ratcliffe, joka esittelee yleisölle vuoden 2019 lääketieteen Nobel-palkintoon johtaneen hypoksiatutkimuksensa. Tutkimus selvitti mekanismeja, joilla solut tunnistavat hapenpuutteen ja kuinka ne reagoivat siihen.   

Tapahtuma järjestetään yhdessä InFLAMES-lippulaivan kanssa, joten puhujiksi on kutsuttu maailmanluokan immunologeja, mukaan lukien Stanfordin yliopiston professori Eugene Butcher ja professori Anjana Rao La Jolla Instituutista. Symposiumin ensimmäisen päivän lopuksi käydään myös paneelikeskustelu Role of biotech in the development of new medicines, jossa professori Butcher ja kansalliset asiantuntijat keskustelevat aiheesta yleisön kanssa.

Symposium on suunnattu molekyyli-, solu- ja rakennebiologian, biolääketieteen ja kliinisen tutkimuksen tutkijoille, jotka toimivat yliopistoissa ja yrityksissä. Huomattavan osuus osallistujista on tohtorikoulutettavia ja postdoc-tutkijoita. 

Symposiumin järjestää  BioCity Turku -organisaatio, jonka päätehtävän on tukea bio- ja molekyylitieteiden tutkimusta Turun yliopistossa ja Åbo Akademissa. BioCity Symposiumilla on pitkät perinteet, nyt järjestettävä tapahtuma on sarjassaan jo 31. Vuoden 2022 visuaalinen ilme pohjautuu Hanna Jaakolan taideteokseen Elämän valtameri.   

 

InFLAMES on Turun yliopiston ja Åbo Akademin yhteinen, Suomen Akatemian rahoittama tutkimuksen lippulaivahanke. Se tähtää uusien lääkekehityskohteiden tunnistamiseen ja lääkekehitykseen yhdessä biotekniikka- ja lääkeyritysten kanssa. Lippulaiva edistää myös diagnostiikkaa, jolla potilaille voidaan räätälöidä sopivat täsmähoidot.

Luotu 01.08.2022 | Muokattu 01.08.2022