Asiasana: PET-keskus

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Uusi eurooppalainen ohjeistus sepelvaltimotaudin hoitoon

10.09.2019

Euroopan kardiologiyhdistys julkaisi elokuun lopussa uudet ohjeistukset rintakipupotilaan diagnostiikkaan ja sepelvaltimotaudin hoitoon. Uuden ohjeiston pääkirjoittajana ja toimituskunnan puheenjohtajan toimi Turun yliopiston professori, Valtakunnallisen PET-keskuksen johtaja Juhani Knuuti. Ohjeisto antaa tuoreimpaan tutkimukseen perustuvia suosituksia terveydenhuollon ammattilaisten päätöksenteon tueksi. 

Lihavuusleikkaus parantaa tehokkaasti maksan insuliiniresistenssiä (Väitös: LL Heidi Immonen, 27.4.2019, sisätautioppi)

LL Heidi Immonen tutki Turun yliopistossa tarkastettavassa väitöskirjassaan maksan energia-aineenvaihduntaa lihavilla aikuisilla potilailla käyttämällä moderneja kajoamattomia PET- ja magneettikuvantamismenetelmiä. Tutkimuksen perusteella lihavuusleikkauksella saavutettu painonlasku parantaa tehokkaasti maksan insuliiniresistenssiä ja vähentää maksan rasvoittumista. 

Suolistosta erittyvä sekretiini-hormoni aktivoi ruskeaa rasvaa

15.11.2018

Turun yliopiston PET-keskuksen ja Münchenin teknillisen yliopiston tutkijat ovat yhdessä osoittaneet uuden tavan aktivoida ruskeaa rasvaa ja aikaansaada kylläisyyden tunnetta. Tulokset on julkaistu arvostetussa Cell -lehdessä.

​Ruskea rasvakudos polttaa energiaa, vähentää haitallisen kolesterolin määrää ja parantaa elimistön sokeritasapainoa. Kuvituskuva.