Asiasana: Terveysliikunta

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Jo kevyt liikkuminen on yhteydessä parempaan energia-aineenvaihdunnan joustavuuteen

09.04.2024

Liikkuminen on yhteydessä parempaan kykyyn käyttää rasvoja ja hiilihydraatteja energiantuottoon vähän liikkuvilla, ylipainoisilla aikuisilla, joilla on kohonnut diabetesriski, selviää Valtakunnallisen PET-keskuksen ja UKK-instituutin tutkimuksessa. Runsas istuminen puolestaan saattaa heikentää ravintoaineiden tehokasta hyödyntämistä.

Turun yliopiston tutkijat mukana laatimassa suositusta urheiluun palaamisesta hengitystieinfektion jälkeen

16.11.2022

Asiantuntijatyöryhmä on koostanut suosituksen paluusta urheiluun hengitystieinfektion jälkeen. Uusi, laajennettu suositus korvaa aiemman suosituksen paluusta urheiluun koronavirusinfektion jälkeen. Suositusta olivat mukana laatimassa Turun yliopiston terveysliikunnan professori, Paavo Nurmi -keskuksen ylilääkäri Olli J. Heinonen sekä liikuntalääketieteen erikoislääkäri, LT Katja Mjøsund Paavo Nurmi -keskuksesta ja Olympiavalmennuskeskus Helsingistä.

Professori Olli J. Heinonen nimitettiin kansainvälisen yleisurheiluliiton tutkimuseettisen asiantuntijaryhmän jäseneksi

29.04.2022

Turun yliopiston terveysliikunnan professori ja Paavo Nurmi -keskuksen ylilääkäri Olli J. Heinonen on nimitetty vasta perustetun kansainvälisen yleisurheiluliiton tutkimuseettisen asiantuntijaryhmän jäseneksi. Heinonen on kuusihenkisen asiantuntijaryhmän ainoa pohjoismainen edustaja.

Huippu-urheilijat sairastuvat usein hengitystieinfektioon arvokilpailuissa

12.05.2021

Huippu-urheilijoiden hengitystieinfektiot arvokilpailuissa tuntuvat olevan todella yleisiä, ja ne voivat pahimmillaan tuhota huolellisen, jopa vuosia kestäneen valmistautumisen. Suomalaistutkimus osoittaa ensimmäistä kertaa, että huippu-urheilijan sairastuminen ylähengitystieinfektioon arvokisojen aikaan on seitsemän kertaa yleisempää kuin tavallisesti liikkuvilla verrokeilla.

Paavo Nurmi -keskus tarjoaa vinkkejä terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen poikkeusoloissa

20.04.2020

Paavo Nurmi -keskus (PNK) on Turun yliopiston yhteydessä toimiva liikuntalääketieteen keskus, jonka tavoitteena on lisätä yksilön ja yhteisöjen hyvinvointia liikunnan ja terveiden elämäntapojen avulla. Keskus tarjoaa uuden videosarjan välityksellä vinkkejä hyvinvoinnin ylläpitämiseen koronapandemian aiheuttamissa poikkeusoloissa.