Asiasana: kliininen laitos

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Kaksikielinen lääkärikoulutus alkaa Turussa syksyllä

27.03.2023

Turun yliopistossa käynnistyy syksyllä 2023 kaksikielinen lääkärikoulutus yhteistyössä Åbo Akademin kanssa. Ensimmäiset opiskelijat ruotsinkieliselle linjalle valitaan syksyllä 2023 opintonsa aloittavien opiskelijoiden joukosta. Opintojen kliinisen vaiheen pilotointi alkaa jo tänä keväänä Ahvenanmaan keskussairaalassa. Ammatillisen ruotsin kielen taidon kehittämiseen tähtäävällä koulutuksella vastataan Varsinais-Suomen erityisvastuualueen tarpeisiin. 

Tutkijat ja ammattilaiset kokosivat suositukset vahvinta tukea kaipaavien lasten ja nuorten palvelujen parantamiseksi

01.03.2023

Sekä lastensuojelun että mielenterveydenhoidon palveluja kaipaavien nuorten tukemiseen on koottu uusimpaan tutkittuun tietoon pohjaavat ohjeet. Turun ja Itä-Suomen yliopistojen sekä Turun ammattikorkeakoulun LANUPS-ryhmä tuo esille erityisesti tarpeen tiivistää eri alojen ammattilaisten yhteistyötä sekä kuulla nuorien omia kokemuksia ja näkemyksiä.

Neuropsykiatrisesti oireilevien nuorten palveluja tutkivalle hankkeelle STM:n rahoitus

04.07.2022

Monitieteisesti neuropsykiatrisesti oireilevien nuoret palveluja tutkiva hanke on saanut Sosiaali- ja terveysministeriöltä reilun 450 000 euron rahoituksen. Turun yliopiston sosiaalityön professorin Merja Aniksen johtamassa tutkimuksessa kysymystä lähestytään sosiaalityön, nuorisopsykiatrian ja erityispedagogiikan näkökulmia yhdistäen.

Professori Olli J. Heinonen nimitettiin kansainvälisen yleisurheiluliiton tutkimuseettisen asiantuntijaryhmän jäseneksi

29.04.2022

Turun yliopiston terveysliikunnan professori ja Paavo Nurmi -keskuksen ylilääkäri Olli J. Heinonen on nimitetty vasta perustetun kansainvälisen yleisurheiluliiton tutkimuseettisen asiantuntijaryhmän jäseneksi. Heinonen on kuusihenkisen asiantuntijaryhmän ainoa pohjoismainen edustaja.

Dosenttiluento LT Marjut Rintala Kliininen laitos

Aika

11.4.2022 klo 8.00 - 12.00
LT Marjut Rintala antaa julkisen opetusnäytteensä gynekologisen onkologian dosentuuria varten maanantaina 11.4.2022 klo 8 alkaen Medisiina D:n Säätiösalin luentosalissa (Medisiina D, 1 kerros).LT Rintalan luennon aihe on Ulkosynnytinsyöpä – etiologia, diagnoosi ja hoito ja se on tarkoitettu...