Asiasana: kliininen laitos

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Vertaisopettamista Turun lääketieteellisessä tiedekunnassa jo yli 10 vuoden ajan

05.06.2024

Turun yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa opiskelijat pääsevät opintojensa aikana opettamaan toisiaan ja sitä kautta harjoittelemaan lääkärinkin työssä tarvittavaa opettamisen taitoa. Vertaisopettaminen on osoittautunut arvokkaaksi toiminnaksi sekä opiskelijoille itselleen että myös tiedekunnalle ja sen opetukselle. Tänä vuonna vertaisopettamisen strukturoimiseksi perustettu Lääketieteellisen pedagogiikan opintopolku täyttää 10 vuotta. Tätä juhlistettiin seminaarilla, jossa vertaisopettamista käsiteltiin monipuolisesti eri näkökulmista.

Tutkimuksella terveyttä: Turkulainen ortopedian tutkimus vauhdittaa ensiluokkaista hoitoa, joka pitää meidät liikkeessä

19.04.2024

Siellä, missä tehdään kovaa tutkimusta, myös hoito on hyvää. Samaan logiikkaan perustuu potilaiden kiinnostus, kun he valitsevat sairaalan. Turun yliopiston ja Turun yliopistollisen keskussairaalan yhteisessä ortopedian tutkimusyksikössä kehitetään jatkuvasti uusia parempia menetelmiä, jotka hyödyttävät potilaita Tyks Orton tuki- ja liikuntaelinsairauksien huippuosaamisyksikössä. Uusimmat tutkimustulokset tältä keväältä kiinnostavat myös tekonivelvalmistajia eri puolilla maailmaa.

Suomalaisnuorten ahdistuneisuus on lisääntynyt

09.04.2024

Nuorten ahdistusoireet ovat nousseet merkittävästi, osoittaa Turun yliopiston Lastenpsykiatrian tutkimuskeskuksen kyselytutkimus. Keskuksen tutkijat ovat verranneet laajoilla väestötason kyselytutkimuksilla 8–9-vuotiaiden lasten ja 13–16-vuotiaiden nuorten psykososiaalista hyvinvointia ennen ja jälkeen koronapandemian huippua. Aiemmin muutokset ovat olleet muutaman prosenttiyksikön luokkaa, mutta nyt erityisesti tytöillä ahdistus ja vaikeudet ovat lisääntyneet lyhyellä aikavälillä todella paljon, kertoo tutkimusta johtava professori André Sourander.

Maahanmuuttajaäitien raskaudenaikaiset D-vitamiinitasot hälyttävän matalia

01.03.2024

Oppimisen, kielen tai motoriikan kehityshäiriön diagnoosin saaneiden lasten maahanmuuttajataustaisten äitien alkuraskauden D-vitamiinitasot eivät eronneet verrokkiäitien D-vitamiinitasoista, selvisi Turun yliopiston Lastenpsykiatrian tutkimuskeskuksen uudessa tutkimuksessa. Maahanmuuttajaäideillä oli kuitenkin huomattavan matalat D-vitamiinitasot suomalaisiin äiteihin verrattuna.