Eurooppa-foorumin pääteemana informaatiovaikuttaminen ja oikeusvaltio

22.03.2021

Elokuisen Eurooppa-foorumin tämänvuotinen yleisteema on Informaatiovaikuttaminen ja oikeusvaltio. Neljättä kertaa järjestettävä Eurooppa-foorumi toteutetaan 25.–27. elokuuta. Tapahtuma jakautuu tieteen, talouden ja politiikan päiviin.

Talousohjelman pääteemoja ovat kestävä kasvu ja investoinnit. Tiedepäivän informaatiovaikuttamista koskevissa tilaisuuksissa käsitellään muun muassa rokotteiden ympärillä käytävää keskustelua. Luvassa on myös EU-maiden Helsinkiin akkreditoitujen suurlähetystöjen järjestämää kansainvälistä ohjelmaa.

Myös Euroopan tulevaisuuskonferenssin valmistelua koskeva Suomen kuulemistilaisuus järjestetään Turussa foorumin aikana osana ohjelmaa.

– Tapahtumasta on tullut johtava keskustelufoorumi Eurooppa-kysymysten saralla Suomessa. Tavoitteenamme on jälleen saada paikalle mahdollisimman laajapohjainen osallistujajoukko. Foorumi on avoin tapahtuma kaikille poliittisille suuntauksille ja kansalaispiireille, Eurooppa Foorumi Turussa ry:n puheenjohtaja, Turun yliopiston työelämäprofessori Anders Blom sanoo.

Foorumi järjestetään hybriditapahtumana – lähi- ja etäyhteydellä – noudattamalla voimassa olevia viranomaismääräyksiä ja -suosituksia. Lähitapahtumiin tulevat osallistujat ilmoittautuvat etukäteen sähköisesti.

Ohjelman pääkohdat julkistetaan Eurooppa-päivän alla ensi toukokuussa.

>> Lue lisää Eurooppa-foorumista

Luotu 22.03.2021 | Muokattu 22.03.2021