HKTL-arkisto muuttaa Arcanumiin – aineistojen käytössä rajoituksia

26.09.2022

Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitoksen arkistossa tapahtuu suuri muutos, kun arkisto muuttaa nykyisistä, Teutorissa sijaitsevista tiloista Arcanumiin vuodenvaihteessa 2022–2023.

Arcanumiin on remontoitu HKTL-arkistolle uudet tilat, jotka noudattavat Kansallisarkiston arkistojen rakentamisesta antamia määräyksiä. Esimerkiksi vanhat kelanauhat arkistoidaan jatkossa viileässä tilassa, jossa lämpötila on 12–16 astetta ja ilman suhteellinen kosteus on 30–40 %. Oikeat olosuhdetilat takaavat aineistojen käyttökuntoisina pysymisen.

Muutto aiheuttaa arkiston asiakaspalveluun katkoksen ja arkisto on suljettu joulukuun 2022 ja tammikuun 2023. Katkoksen aikana arkiston fyysiset tutkimusaineistot ovat poissa käytöstä. Sähköisiin tiedusteluihin ja aineistopyyntöihin vastataan ajan salliessa, ja joitakin sähköisiä aineistoja on mahdollista käyttää myös katkon aikana.

HKTL-arkiston nimi täydentyi syyskuun 2022 alussa koko komeuteensa ja jatkossa arkisto tunnetaan nimellä Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitoksen arkisto, HKTL-arkisto (Archives of the School of History, Culture and Arts Studies, SHCAS archives). Samalla muuttui myös HKTL-arkiston sähköposti. Se on jatkossa: hktl-arkisto@utu.fi.

> HKTL-arkisto

Luotu 26.09.2022 | Muokattu 26.09.2022