Asiasana: hkt-arkisto

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Turun yliopisto liittyy kansallisen pitkäaikaissäilytyspalvelun käyttäjäksi

17.02.2021

Pitkäaikaissäilytys (PAS) tarkoittaa digitaalisen informaation säilyttämistä ymmärrettävänä ja käytettävänä useiden kymmenien tai jopa satojen vuosien ajan. Turun yliopisto on anonut ja saanut opetus- ja kulttuuriministeriöltä luvan Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen (HKT) arkiston aineistojen tallennuksesta kansalliseen Fairdata PAS-palveluun. Turun yliopisto on solminut sopimuksen niiden toteutuksesta vastaavan Tieteen tietotekniikan keskuksen (CSC) kanssa tällä viikolla.

Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen arkiston aineistot

Arkisto sisältää laitoksen eri oppiaineista kertyneitä kokoelmia. Kokonaisuuteen kuuluvat folkloristiikan ja uskontotieteen kokoelma (TKU), etnologian kokoelma (TYKL), museologian kokoelma (MUSE), Suomen historian kokoelma (SUHI), yleisen historian kokoelma (TYYH), kotimaisen kirjallisuuden kokoelma (KOTK) ja kulttuurihistorian kokoelma (KUHI).

Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen arkisto

Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen arkisto, eli HKT-arkisto, sisältää laitoksen oppiaineiden tutkimus- ja opetustoiminnan tuloksena syntyneitä kansallisesti ja kansainvälisesti ainutlaatuisia kokoelmia. Arkistoaineistojen käyttö on rajattu tutkimukseen, opetukseen ja museotoimintaan.

Kansallisesti merkittävän HKT-arkiston aineistot halutaan yhä paremmin tutkijoiden saataville

05.10.2018

Turun yliopistossa ylläpidetty Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen arkisto on omalla alallaan Suomen laajamittaisin tutkimusarkisto. Sen kokoelmat kasvavat edelleen jatkuvasti. Arkiston aineistojen jatkokäyttöä tutkimuksessa halutaan aktiivisesti edistää, minkä vuoksi koko aineisto halutaan saattaa digitaaliseen muotoon. Viime keväänä arkistolle myönnettiin merkittävä rahoitus, jonka turvin aineistojen digitointia ja palveluiden kehittämistä pystytään jatkamaan ja aineistot voidaan tuoda yhä paremmin tutkijoiden ulottuville.