Asiasana: aineistonhallinta

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Aineistonhallintasuunnitelma Suomen Akatemian rahoituksen ehto – Turun yliopiston data-asiantuntijat tutkijan apuna

05.04.2023

Suomen Akatemian myöntämän rahoituksen ehtona on, että vastuullinen tutkija toimittaa aineistonhallintasuunnitelman Suomen Akatemialle kahdeksan viikon kuluessa saamastaan myönteisestä rahoituspäätöksestä. Tutkijan lisäksi myös Turun yliopiston ja tutkijan yksikön tulee sitoutua suunnitelman sisältöön ennen kuin rahoitus voidaan hyväksyä vastaanotetuksi. Aineistonhallintasuunnitelmassa kuvattujen toimenpiteiden on oltava toteutettavissa suorituspaikassa ja niiden tulee noudattaa hyvää aineistonhallintatapaa.

Tutkimusdatan hallinnan perusteet -kurssi väitöskirjatutkijoille ja postdoc -tutkijoille

28.11.2022

Tutkimusdatan hallinnan perusteet (Basics of Research Data Management, BRDM, 3 op.) -kurssilla käydään läpi tutkimusprojektin datanhallinnan keskeisiä kysymyksiä yhdessä tutkijaopettajien, lakiasiantuntijoiden, tietosuojavastaavan, kirjaston data-asiantuntijoiden, biostatistikon ja tutkimuksen IT-palveluasiantuntijoiden kanssa. Ilmoittautuminen kurssille on nyt auki ja kurssi alkaa helmikuussa 2023.

Aineistonhallintasuunnitelma on Suomen Akatemian rahoituspäätöksen maksatuksen ehtona – TY:n DMP:n hyväksymisprosessi

05.04.2022

Turun yliopiston sisäiseen hyväksymisprosessiin Suomen Akatemian myöntämän rahoituksen vastaanottamisessa on tullut merkittäviä muutoksia viime vuosina. Rahoituksen ehtona on, että aineistonhallintasuunnitelma on toimitettava Suomen Akatemialle myönteisen rahoituspäätöksen jälkeen ja yliopiston sekä yksikön tulee sitoutua suunnitelman sisältöön. Tässä uutisessa esitellään Turun yliopiston aineistonhallintasuunnitelman hyväksymisprosessi.