Asiasana: aineistonhallinta

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Aineistonhallintasuunnitelma Suomen Akatemian rahoituspäätöksen maksatuksen ehtona – TY:n DMP:n hyväksymisprosessi ja kesän aikataulut

17.05.2021

Syksystä 2020 lähtien Turun yliopiston sisäiseen hyväksymisprosessiin Suomen Akatemian myöntämän rahoituksen vastaanottamisessa on tullut merkittäviä muutoksia. Rahoituksen ehtona on, että aineistonhallintasuunnitelma (jatkossa DMP) on toimitettava Suomen Akatemialle myönteisen rahoituspäätöksen jälkeen ja yliopiston sekä yksikön tulee sitoutua suunnitelman sisältöön. Turun yliopiston tutkimuksen tukipalvelut auttavat myönteisen rahoituspäätöksen saanutta tutkijaa DMP:n teossa. Jotta tarjottu tukipalvelu on mahdollisimman hyvää, haluamme muistuttaa tulevan kesän aikatauluista.

Turun yliopisto liittyy kansallisen pitkäaikaissäilytyspalvelun käyttäjäksi

17.02.2021

Pitkäaikaissäilytys (PAS) tarkoittaa digitaalisen informaation säilyttämistä ymmärrettävänä ja käytettävänä useiden kymmenien tai jopa satojen vuosien ajan. Turun yliopisto on anonut ja saanut opetus- ja kulttuuriministeriöltä luvan Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen (HKT) arkiston aineistojen tallennuksesta kansalliseen Fairdata PAS-palveluun. Turun yliopisto on solminut sopimuksen niiden toteutuksesta vastaavan Tieteen tietotekniikan keskuksen (CSC) kanssa tällä viikolla.

Tutustu kirjaston uuteen Opiskelijan aineistonhallintaoppaaseen

20.10.2020

Opiskelijan aineistonhallintaopas esittelee datanhallinnan koko elinkaaren opinnäytteen suunnittelusta työn tekemiseen ja sen valmistumiseen. Opas kertoo esimerkein, mitä tutkimusaineistot ovat.  Se kuvailee kohta kohdalta, mitä toimenpiteitä aineistonhallinta edellyttää tutkimussuunnitelmavaiheessa, opinnäytteen laatimisen aikana ja työn valmistumisen jälkeen.