Asiasana: Avoin tiede

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Turun yliopiston avoimen julkaisemisen kirjoittajamaksutiedot löytyvät nyt kansainvälisestä OpenAPC-palvelusta

09.09.2019

Turun yliopisto on liittynyt kansainväliseen avoimen julkaisemisen kirjoittajamaksutietoja keräävään OpenAPC-palveluun. Tiedot perustuvat Turun yliopiston talouspalveluista saatuihin maksutietoihin joita kirjasto on täydentänyt julkaisujen tiedoilla.  Palveluun on lähetetty tiedot Turun yliopiston kirjoittajamaksuista vuosilta 2017-2018 ja alkuvuodelta 2019 (1-4/2019). 

Avoin tiede yhteiskunnassa

Tieteen demokratisointi vahvistaa yhteiskunnallista vuorovaikutusta ja moniäänisyys luottamusta tieteeseen ja tutkittuun tietoon. Luotettava tiede kuuluu kaikille!

Sopimukset Wileyn ja Taylor & Francisin kanssa uhattuna

23.01.2019

FinELibin neuvottelut kahden merkittävän kustantajan, Wileyn ja Taylor & Francisin, kanssa päättyivät vuoden 2018 lopussa ilman uutta sopimusta. Turun yliopistossa kustantajien e-lehtiä voi käyttää tammikuun loppuun saakka, ja FinELib sekä yliopiston kirjasto pyrkivät auttamaan tutkijoita, opettajia ja opiskelijoita saamaan tarvitsemansa artikkelit käyttöön myös jatkossa.

Datasta liiketoimintaa

07.01.2019

Digitaaliset tulevaisuudet ja OpenUTU organisoivat yhteistyössä All Eyes on Data -keskustelusarjan, jossa järjestetään data-aiheisia tilaisuuksia ympäri kampusta. Datasta liiketoimintaa -tilaisuus järjestettiin 14. joulukuuta 2018.  Sarja jatkuu vuoden 2019 ajan.