Asiasana: Avoin tiede

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Avoin tiede yhteiskunnassa

Tieteen demokratisointi vahvistaa yhteiskunnallista vuorovaikutusta ja moniäänisyys luottamusta tieteeseen ja tutkittuun tietoon. Luotettava tiede kuuluu kaikille!

Sopimukset Wileyn ja Taylor & Francisin kanssa uhattuna

23.01.2019

FinELibin neuvottelut kahden merkittävän kustantajan, Wileyn ja Taylor & Francisin, kanssa päättyivät vuoden 2018 lopussa ilman uutta sopimusta. Turun yliopistossa kustantajien e-lehtiä voi käyttää tammikuun loppuun saakka, ja FinELib sekä yliopiston kirjasto pyrkivät auttamaan tutkijoita, opettajia ja opiskelijoita saamaan tarvitsemansa artikkelit käyttöön myös jatkossa.

Datasta liiketoimintaa

07.01.2019

Digitaaliset tulevaisuudet ja OpenUTU organisoivat yhteistyössä All Eyes on Data -keskustelusarjan, jossa järjestetään data-aiheisia tilaisuuksia ympäri kampusta. Datasta liiketoimintaa -tilaisuus järjestettiin 14. joulukuuta 2018.  Sarja jatkuu vuoden 2019 ajan.

Kansallisesti merkittävän HKT-arkiston aineistot halutaan yhä paremmin tutkijoiden saataville

05.10.2018

Turun yliopistossa ylläpidetty Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen arkisto on omalla alallaan Suomen laajamittaisin tutkimusarkisto. Sen kokoelmat kasvavat edelleen jatkuvasti. Arkiston aineistojen jatkokäyttöä tutkimuksessa halutaan aktiivisesti edistää, minkä vuoksi koko aineisto halutaan saattaa digitaaliseen muotoon. Viime keväänä arkistolle myönnettiin merkittävä rahoitus, jonka turvin aineistojen digitointia ja palveluiden kehittämistä pystytään jatkamaan ja aineistot voidaan tuoda yhä paremmin tutkijoiden ulottuville.