Oletko kiinnostunut aikuiskoulutuksen ja jatkuvan oppimisen kysymyksistä? Entä oppimisesta työssä ja arjessa? Tarvitsetko valmiuksia ohjaus- tai kouluttajatehtäviin? 

Aikuiskasvatustieteen opinnoilla opit hahmottamaan aikuiskoulutuksen kysymyksiä alati muuttuvassa yhteiskunnassa ja työelämässä.

Avoimena yliopisto-opetuksena järjestettävät opinnot soveltuvat kaikille aikuisen oppimisesta, koulutuksen ja työelämän suhteista, koulutussuunnittelusta ja koulutuspolitiikasta kiinnostuneille. Opinnot sopivat mm. aikuiskouluttajina ja -opettajina toimiville, koulutussuunnittelijoille, uraohjaajille ja henkilöstön kehittäjille. Perusopintoihin voi osallistua pohjakoulutuksesta riippumatta ja perusopintojen jälkeen voit jatkaa aineopintoihin.

Tutkintoon tähtääville opinnot antavat valmiuksia valintakokeisiin ja mahdollisuuden hakea yliopistoon avoimessa yliopisto-opetuksessa suoritettujen opintojen perusteella. Jos olet suorittanut alemman tai ylemmän korkeakoululututkinnon ja aikuiskasvatustieteen perus- ja aineopinnot, voit hakea suoraan kasvatustieteiden maisteriopintoihin.

> Tutkintokoulutuksen esittely
> Avoimen väylä
> Maisterihaku

Perus- ja aineopinnot alkavat alustavan suunnitelman mukaan myös syyslukukaudella 2024 (varmistuu toukokuussa, muutokset opintojen sisältöihin ovat mahdollisia).

Perusopinnot ja aineopintojen Kasvatuksen historiakäsitykset -jakso ovat myös kesän 2024 opintotarjonnassa.

Kasvatus- ja aikuiskasvatustieteen perusopinnot 25 op

Opintokokonaisuuteen sisältyvät seuraavat opintojaksot:

  • Johdanto kasvatustieteisiin 4 op
  • Kehitys- ja kasvatuspsykologia 4 op
  • Kasvatus ja koulutus yhteiskunnallisena ilmiönä 4 op
  • Johdanto oppimiseen, opetukseen ja arviointiin 3 op
  • Johdatus kasvatusfilosofiaan 3 op
  • Oppimisen muuntuvat ympäristöt 7 op

Opintojen sisältö ja opetusohjelmat: Tutustu opintojen sisältöön, opetus- ja opiskelutapoihin sekä aikatauluihin opinto-oppaassa.

> Opinto-opas

VERKKO-OPINNOT
Perusopinnot järjestetään verkko-opintoina, jotka voi suorittaa kokonaan verkossa. Opintokokonaisuus alkaa sekä syyslukukaudella että kevätlukukaudella ja se on suoritettavissa kahden lukukauden aikana. Kaikki opintojaksot ovat tarjolla myös yksittäisinä jaksoina.

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen syyslukukaudella alkaviin perusopintoihin ja opintojaksoille alkaa 11.8.2023, kevätlukukauden opintoihin 7.12.2023 Tarkista ajat, opiskelijakiintiöt, opintomaksut ym. ilmoittautumispalvelusta. 

Ilmoittautuminen kevätlukukauden opintoihin:
> Ilmoittautuminen perusopintoihin 7.12.2023 - 22.4.2024
> Johdanto kasvatustieteisiin -jaksolle 7.12.2023 - 30.4.2024
> Johdatus kasvatusfilosofiaan -jaksolle 7.12.2023 - 30.5.2024
> Kasvatus- ja koulutus yhteiskunnallisina ilmiöinä -jaksolle 7.12.2023 - 1.3.2024
> Kehitys- ja kasvatuspsykologia -jaksolle 7.12.2023 - 30.6.2024
> Johdanto oppimiseen, opetukseen ja arviointiin -jaksolle  7.12.2023 - 30.6.2024

VERKKO-/MONIMUOTO-OPINNOT YHTEISTYÖOPPILAITOKSISSA
Perusopinnot ovat tarjonnassa syksyllä 2023 monimuoto-opintoina seuraavissa yhteistyöoppilaitoksissa: HEO Kansanopisto, Hiiden Opisto, Keravan Opisto, Porin seudun kansalaisopisto, Porvoon kansalaisopisto ja Linnasmäen opisto.

Turun kesäyliopisto järjestää perusopinnot verkko-opetuksena 7.5. - 31.12.2024. Lisätietoja kesäyliopiston sivulta

Ilmoittautuminen opintoihin: Kysy lisätietoja ja ilmoittaudu ensin suoraan opistoon. Saat opistolta ohjeet ilmoittautumiseen avoimen yliopisto-opetuksen ilmoittautumispalvelussa.

Aikuiskasvatustieteen aineopinnot 35 op

Aineopinnoissa syvennetään perusopinnoissa hankittua kasvatustieteellistä ajattelu- ja lukutaitoa perehtymällä keskeisiin teoriasuuntauksiin, teorioihin, menetelmiin ja tutkimuksen tekemiseen. Opinnoissa rakennetaan käsitystä opetuksesta, oppimisesta sekä kasvatuksen ja koulutuksen historiallisista ja yhteiskunnallisista yhteyksistä.

Aineopinnot järjestetään verkko-opintoina, jotka voi suorittaa kokonaan verkossa. Opintokokonaisuuden voi aloittaa sekä syyslukukaudella että kevätlukukaudella. Voit opiskella myös yksittäisiä jaksoja.

Opintokokonaisuus sisältää seuraavat opintojaksot:

  • Laadulliset tutkimusmenetelmät 5 op
  • Määrällisen tutkimuksen perustaidot 6 op
  • Proseminaari 8 op
  • Aikuiskasvatus toimintakenttänä 4 op
  • Aikuiset koulutuksen ja työelämän muutoksessa 4 op
  • Lisäksi kaksi valinnaista sisältöopintojen jaksoa, yht. 8 op, esim. 
    • Kasvatuksen historiakäsitykset ja tulkinnat 4 op
    • Kestävän kasvatuksen horisontti 4 op
    • Koulutuksen suunnittelu ja kehittäminen 4 op
    • Oppiminen läpi elämän 4 op

Opintojen sisältö ja opetusohjelmat: Tutustu opintojen sisältöön, opetus- ja opiskelutapoihin sekä aikatauluihin opinto-oppaassa.

> Opinto-opas

Ilmoittautuminen: Aineopinnot on tarkoitettu perusopinnot suorittaneille. Ilmoittautuminen syyslukukaudella alkaviin aineopintoihin ja opintojaksoille alkaa 11.8.2023, kevätlukukauden opintoihin 7.12.2023. Tarkista esitietovaatimukset, opiskelijakiintiöt, opintomaksut ym. ilmoittautumispalvelusta. Palvelussa voit hakea yksittäisten opintojaksojen tiedot hakusanalla aikuiskasvatustiede tai jakson nimellä.

> Ilmoittautuminen aineopintoihin 7.12.2023 - 11.1.2024
> Ilmoittautuminen Kasvatuksen historiakäsitykset ja tulkinnat -jaksolle 7.12.2023 - 31.5.2024
> Ilmoittautuminen Kestävän kasvatuksen horisontti -jaksolle 7.12.2023 - 30.5.2024 
> Ilmoittautuminen Oppiminen läpi elämän -jaksolle 11.8.2023 - 30.5.2024 

Aikuiskasvatustieteen syventäviä opintoja

"Sain kokonaisvaltaista näkemystä aikuiskoulutuksen kenttään niin yksittäisen ihmisen kuin työelämän ja koko yhteiskunnan kannalta."

"Toimin pörssiyhtiön henkilöstöhallinnossa ja kauppatieteen maisterina kaipasin tietopohjaa työssäoppimisesta ja aikuiskoulutuksesta - kasvatustieteestä ylipäätään. Olin opiskellut lukion jälkeen kasvatustieteen perusopinnot ja nyt kävi ilmi, että niistä voi jatkaa työelämäyhteyksiin painottuneisiin aikuiskasvatustieteen aineopintoihin. Valinta osoittautua täysosumaksi, varsinkin kun tein proseminaarin työhöni liittyvässä kehittämisprojektissa. Sain selvitystöihin liittyvää osaamista ja itsetuntoni henkilöstöhallinnon asiantuntijana kasvoi.”