Asiasana: Iho- ja sukupuolitautioppi

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Tutkimus iho- ja sukupuolitautiopin oppiaineessa

Oppiaineessa tehdään ihon biologiaan ja ihosairauksiin kohdistuvaa tutkimusta. Keskeisiä tutkimusaiheita ovat ihosyövät, haavan paraneminen, soluliitokset, neurofibromatoosi ja ihon allergiset sairaudet.

Opiskelu iho- ja sukpuolitautiopin oppiaineesa

Oppiaine antaa lääketieteen lisensiaatin tutkinnon perusopetusta iho- ja sukupuolitaudeista 5. vuoden opiskelijoille ja erikoislääkärikoulutusta ihotautien ja allergologian erikoisalalla. Lisäksi oppiaine järjestää täydennyskoulutusta.

Iho- ja sukupuolitautioppi

​Iho- ja sukupuolitautiopin oppiaineen tehtävänä on alan perus- ja jatkokoulutus sekä tutkimus. Oppiaine antaa lääketieteen lisensiaatin tutkinnon perusopetusta iho- ja sukupuolitaudeista 5. vuoden opiskelijoille ja erikoislääkärikoulutusta ihotautien ja allergologian erikoisalalla. Lisäksi oppiaine järjestää täydennyskoulutusta.

Neurofibromatoosi tyyppi 1 on luultua yleisempi ja aiheuttaa suurentuneen riskin saada synnynnäisiä epämuodostumia (Väitös: LL Jussi Leppävirta, 1.6.2018, iho- ja sukupuolitautioppi)

Perinnöllinen neurofibromatoosi tyyppi 1 (NF1) -oireyhtymä on aikaisemmin ajateltua yleisempi, ja se aiheuttaa suurentuneen synnynnäisten epämuodostumien riskin. Lisäksi Turun yliopistossa väittelevän Jussi Leppävirran tutkimuksessa todettiin, että oireyhtymää sairastavien naisten raskauksiin ja synnytyksiin liittyy muuta väestöä enemmän ongelmia, mutta suurin osa raskauksista sujuu ilman merkittäviä häiriöitä.