Asiasana: museologia

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Sataman, pyhiinvaelluksen, ranta-alueiden sekä arkielämän hyvinvointitekiöiden tutkimukset saivat Turun kaupunkitutkimusohjelman rahoituksen

27.12.2022

Turun kaupunkitutkimusohjelmasta myönnettiin rahoitus neljälle tutkimushankkeelle, joista kaikissa on mukana Turun yliopiston tutkijoita. Yksi hankkeista kehittää keskeisiä ranta-alueita, toinen tutkii kaupunkisatamien digitalisaatiota, kolmas arjen ja hyvinvoinnin kokemusta uusissa kaupunginosissa ja neljäs urbaania pyhiinvaellusta ennen ja nyt. Jokainen tutkimus sai 150 000 euron rahoituksen.

Kaupunkiviljelyteko-projektissa tutkitaan hyötykasviviljelyn merkitystä Kupittaan siirtolapuutarhalla

30.08.2022

Turun yliopiston museologian oppiaineessa on käynnistynyt Kaupunkiviljelyteko-projekti, jossa tutkitaan ja tuodaan esille kaupunkiviljelyn merkitystä sota-ajan Turussa 1940-luvulla. Hankkeessa perustetaan hyötykasvimaa Kupittaan siirtolapuutarhalle ja kehitetään teeman ympärille kaupunkilaisia osallistavaa toimintaa. Hanketta vetää Turun yliopiston museologian oppiaine ja sen kumppaneita ovat Kupittaan ryhmäpuutarhayhdistys ry, Luonnonvarakeskus LUKE ja ammattiopisto Livia.

Erityislapsen museokäynnistä mukavampi kuvien avulla

22.12.2015

Museologian opiskelijat kehittivät erityislapsille suunnitellun museokierroksen Kuralan Kylämäkeen. Vierailua tukevat keinot luotiin ajatellen lapsia, joilla on neurologisia ongelmia. Kurssin vetäjän, tutkija Sirkku Pihlmanin mukaan keinoja voidaan hyödyntää kaikkien kävijöiden eduksi.

Kekriolennot opastivat kuvien avulla erityislapsia Kuralan kylämäessä.