Asiasana: kemian laitos

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Väittelijä tuotti uutta tietoa materiaaleista bioyhteensopivaan energian varastointiin (Väitös: FM Lauri Marttila, 16.12.2022, kemia)

Bioyhteensopivia tai jopa biohajoavia elektronisia laitteita voitaisiin hyödyntää esimerkiksi lääketieteellisessä diagnostiikassa tai ympäristöanalytiikassa. Laitteiden kehitys vaatii kuitenkin materiaalitutkimusta. FM Lauri Marttila tutki väitöskirjatutkimuksessaan materiaaleja, joita voidaan potentiaalisesti käyttää energian varastointiin näiden bioyhteensopivien tai biohajoavien laitteiden voimanlähteissä.

Ihmeen tekijät

31.10.2022

Hackmaniitti on poikkeuksellinen aine – se vaihtaa väriä ja hohtaa pimeässä. Materiaalin tutkimus alkoi Turun yliopiston kemian laitoksella sattumalta ja sen monikäyttöisyys on lyönyt tutkijat ällikällä. Hackmaniitin ominaisuuksia on testattu Ruotsin puolustusvoimien bunkkerimaisissa tiloissa ja vuoden päästä sitä lähetetään avaruuteen.

Kemian kevät 2022

Aika

11.4.2022 klo 8.15 - 13.4.2022 klo 16.45
Kemian kevät-tapahtumassa opiskelijoiden esitelmät ja posterit muodostavat kattavan katsauksen Turun yliopiston Kemian laitoksella tehtävään tutkimukseen. Esitelmät heijastavat myös maisterivaiheen opetuksen sisältöä ja antavat nuoremmille opiskelijoille evästystä oman suuntautumisvaihtoehdon...

Maametalleja tarvitaan tuulivoimaloissa ja sähköautoissa – merkittävä rahoitus sensorimateriaalien kehittämiseen kierrätetyistä raaka-aineista

24.01.2022

Jyväskylän yliopiston ja Turun yliopiston yhteishanke ”Jätteestä seuraavan sukupolven molekylaarisiksi materiaaleiksi” sai Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiöltä ja Jane ja Aatos Erkon säätiöltä merkittävän 500 000 euron rahoituksen sensorimateriaalien kehitykseen.

PET-radiolääkkeiden kehitykseen merkittävä rahoitus

17.11.2021

Business Finland on myöntänyt 0.9 miljoonan euron rahoituksen Turun PET-keskuksen ja Helsingin yliopiston farmasian tiedekunnan yhteishankkeelle. Hanke kehittää menetelmiä muassa syövän kuvantamisessa käytettävien radiolääkkeiden valmistukseen ja edistää yksilöllisiä syöpähoitoja. Turun yliopiston osuus myönnetystä rahoituksesta on 0.55 miljoonaa euroa.