Fysiikka on kokeelliseen tutkimukseen perustuva luonnontiede, joka pyrkii selittämään luonnonilmiöitä ja maailman rakennetta. Aine, energia ja liike ovat fysiikan tutkimuksen avainkäsitteitä.

Fysiikka tutkii kaikkea: aina aineen pienimmistä rakenneosasista maailmankaikkeuden koko­luo­kassa tapahtuviin mullistuksiin. Fysiikan opinnot soveltuvat sinulle, jos haluat ymmärtää, miten maailma toimii ja olet utelias ja tykkäät visaisten ongelmien ratkaisemisesta. Ja lisäksi - jos haluat olla tekemässä kestävää tulevaisuutta.

Avoimena yliopisto-opetuksena tarjottavat fysiikan peruskurssit sopivat kaikille aiheista kiinnostuneille. Kurssit ovat suurelta osin lukion fysiikan kertausta. Tutkinto-opinnoissa ne kuuluvat fysiikan oppiaineen tarjoamiin sivuaineopintoihin, ja ne sisältyvät mm. kone-, materiaali- ja tietotekniikan kandidaatin tutkinto-opintoihin. Opintoja voivat hyödyntää myös lääketieteen valintakokeisiin tähtäävät.

Fysikaalisten tieteiden tutkinto-opiskelijaksi tähtääville peruskurssien suorittaminen avaa mahdollisuuden hakea yliopistoon myös avoimen väylän haussa. Avoimen väylän valintaperusteet on hyväksytty vuosille 2023 ja 2024.
> Avoimen väylä

Opintojaksot järjestetään lukuvuonna 2022 - 2023 ja 2023 - 2024. Opinnot toteutetaan Turun yliopistossa tutkinto-opetukseen integroituna lähi-/verkko-opetuksena.

Opintojen sisältö: Tutustu opintojaksojen sisältöön, opetus- ja opiskelutapoihin sekä aikatauluihin opinto-oppaassa.

Ilmoittautuminen: Kiintiö 50 opiskelijaa/jakso, valinta ilmoittautumisjärjestyksessä. Tarkista ajat, opintomaksut, opiskelijakiintiöt ym. ilmoittautumispalvelusta, ks. linkit yllä.

Tutustu myös tähtitieteen opintoihin!