Fysiikka on kokeelliseen tutkimukseen perustuva luonnontiede, joka pyrkii selittämään luonnonilmiöitä ja maailman rakennetta. Aine, energia ja liike ovat fysiikan tutkimuksen avainkäsitteitä.

Fysiikkaa voi kuvata tieteenä, joka tutkii luontoa pienimmästä suurimpaan. Niin hiukkaset ja atomit kuin tähdet, galaksit ja koko maailmankaikkeuskin kuuluvat fysiikan tutkimuskohteisiin ja kaikenlaisten luonnossa esiintyvien rakenteiden tarkastelu kuuluu fysiikan piiriin. Fysiikan opinnot soveltuvat sinulle, jos haluat ymmärtää, miten maailma toimii ja olet utelias ja tykkäät visaisten ongelmien ratkaisemisesta. Ja lisäksi, jos haluat olla tekemässä kestävää tulevaisuutta.

Avoimena yliopisto-opetuksena tarjottavat fysiikan peruskurssit sopivat kaikille aiheista kiinnostuneille. Kurssit ovat suurelta osin lukion fysiikan kertausta. Tutkinto-opinnoissa kurssit kuuluvat fysiikan oppiaineen tarjoamiin sivuaineopintoihin, ja ne sisältyvät mm. kone-, materiaali- ja tietotekniikan kandidaatin tutkinto-opintoihin. Opinto-oppaasta näet, mihin koulutuksiin jaksot sisältyvät tutkinto-opinnoissa. Opintoja voivat hyödyntää myös lääketieteen valintakokeisiin tähtäävät.

Fysikaalisten tieteiden tutkinto-opiskelijaksi tähtääville peruskurssien suorittaminen avaa mahdollisuuden hakea yliopistoon tietyin ehdoin myös avoimen väylän haussa. Avoimen väylän valintaperusteet on hyväksytty vuosille 2023 ja 2024.

> Tutkintokoulutuksen esittely

> Avoimen väylä

Opintojaksot järjestetään lukuvuonna 2022 - 2023 ja 2023 - 2024. Opinnot toteutetaan Turun yliopistossa tutkinto-opetukseen integroituna lähi-/verkko-opetuksena.

Opintojen sisältö: Tutustu opintojaksojen sisältöön, opetus- ja opiskelutapoihin sekä aikatauluihin opinto-oppaassa. Lukuvuoden 2023 - 2024 opetusohjelmat julkaistaan viimeistään kesäkuussa.

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen syyslukukauden opintoihin alkaa 9.8.2023, kevätlukukauden opintoihin 5.12.2023. Kiintiö 50 opiskelijaa/jakso, valinta ilmoittautumisjärjestyksessä. Tarkista ajat, opintomaksut, opiskelijakiintiöt ym. ilmoittautumispalvelusta (linkit julkaistaan viimeistään kesäkuussa).

Tutustu myös tähtitieteen opintoihin!