alt=””

Muuttoliikkeet ja monimuotoinen yhteiskunta -opintoja avoimessa yliopistossa

Haluatko syventää tietämystäsi monikulttuurisuutta, siirtolaisuutta ja rasismia koskevista kysymyksistä sekä näihin kohdistuvasta tutkimuksesta? Tarvitsetko lisää valmiuksia toimimiseen monikulttuurisessa ympäristössä tai työskentelyyn siirtolaisten ja pakolaisten parissa?

Muuttoliikkeet ja monimuotoinen yhteiskunta -opintoja

Muuttoliikkeet ja monimuotoinen yhteiskunta -opintokokonaisuudesta (aiemmin Monikulttuurisuus-opintokokonaisuus) tarjotaan vuosittain vaihtuvia yksittäisiä opintojaksoja avoimena yliopisto-opetuksena. 

Opinnot soveltuvat kaikille, jotka ovat kiinnostuneita muuttoliikkeiden, siirtolaisuuden, pakolaisuuden, monikulttuurisuuden ja rasismin kysymyksistä sekä näihin kohdistuvasta tutkimuksesta. Lisäksi opinnot tarjoavat välineitä niille, jotka työskentelevät tai aikovat työskennellä siirtolaisten ja pakolaisten parissa esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollon, opetuksen, psykologian, hallinnon ja juridiikan aloilla tai kulttuurisesti monimuotoisissa työympäristöissä.

Opinnot järjestetään tutkinto-opetukseen integroituna verkko-opetuksena. Opintoihin voi osallistua kokonaan verkossa paikkakunnasta riippumatta.

  • Johdatus muuttoliikkeisiin ja yhteiskunnan monimuotoisuuteen 6 op, 9.9. - 18.11.2024
    > Ilmoittautuminen 12.8. - 
  • Uskonnot ja moninaisuus 3 op, 28.10. - 31.12.2024
    > Ilmoittautuminen 12.8. - 14.10.2024
  • Monikulttuurisuus, terveys ja hyvinvointi 3 op, kevätlukukaudella 2025
    > Ilmoittautuminen 3.12. -

Opintojen sisältö ja opetusohjelmat: Tutustu opintokokonaisuuden sisältöön, opetus- ja opiskelutapoihin sekä aikatauluihin opinto-oppaassa, ks. myös Tietoa opinnoista -sivu. Kevätlukukauden tiedot julkaistaan viimeistään 15.11.

> Opinto-opas

Ilmoittautuminen: Opiskelijakiintiö 10 opiskelijaa/jakso, valinta ilmoittautumisjärjestyksessä. Tarkista ilmoittautumisajat, opintomaksut, kiintiöt ym. ilmoittautumispalvelusta.

"Opinnot antoivat valmiuksia sekä työssä että vapaa-ajalla käymiini keskusteluihin - ei mutua vaan faktaa."

"Sai uusia näkökulmia aiheeseen. Käsitteet alkoivat elää käytännössä."

"Median seuraaminen muuttui kriittisemmäksi."