Asiasana: pakolaiset

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Tutkimus: WHO:n kehittämä Self Help Plus -oma-apuohjelma ehkäisee pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden mielenterveysongelmia

08.03.2022

Kansainvälinen tutkimusryhmä on tarkastellut Maailman terveysjärjestö WHO:n kehittämän oma-apuohjelman tehokkuutta Turkissa ja Länsi-Euroopassa asuvien turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten mielenterveyshäiriöiden ennaltaehkäisyssä. EU:n rahoittama tutkimus osoitti, että Self-Help Plus (SH+) on vaikuttava menetelmä psyykkisen kuormittuneisuuden vähentämiseksi ja mielenterveyden häiriöiden ennaltaehkäisemiseksi.

Päivitä tietosi monikulttuurisuuteen, pakolaisuuteen ja kotouttamiseen liittyvistä kysymyksistä verkkokursseilla avoimessa yliopistossa

08.02.2022

Tarvitsetko työssäsi osaamista monikulttuurisuutta koskevissa kysymyksissä? Tai teetkö tutkimusta tai opinnäytetyötä aiheeseen liittyen? Voit hankkia tutkimukseen perustuvaa tietoa ja taitoja osallistumalla monitieteisen Monikulttuurisuus-opintokokonaisuuden opintoihin avoimessa yliopistossa. Osallistua voi verkossa paikkakunnasta riippumatta.

Kiinan vähemmistöpolitiikka ajaa tiibetiläisiä pakolaisia Intiaan (Väitös: FM Rebecca Frilund, 5.6.2019, maantiede)

Moni tiibetiläinen pakolainen muuttaa Intiaan hengellisen johtajansa Dalai Laman vuoksi tai kouluttautuakseen tiibetin kielellä tai englanniksi. Tiibetiläiset saattavat kuitenkin kohdata köyhyysongelmien kanssa kamppailevassa Intiassa monia sosioekonomisia ongelmia, toteaa Rebecca Frilund Turun yliopistoon tekemässään väitöstutkimuksessa.