Asiasana: Pan-Eurooppa Instituutti

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Innovointi ja sääntely avainasemassa suomalaisen kilpailukyvyn tulevaisuudessa

24.05.2024

Pan-Eurooppa Instituutin ja Elinkeinoelämän keskusliiton yhteistyössä järjestämässä KATSE TULEVAAN -webinaarissa käsiteltiin kilpailukyvyn eri ulottuvuuksia ja tulevaisuuden haasteita. Webinaarissa esiteltiin TULEVA-hankkeen tuloksia ja syvennyttiin aiheeseen paneelikeskustelun merkeissä. Paneelikeskustelussa nousi esiin kaksi pääteemaa: innovaatioiden sekä sääntelyn merkitys.

PEI:n tutkijat juontamassa paneelikeskustelua Eurooppa-foorumissa

13.09.2023

Pan-Eurooppa Instituutin tutkijat Eini Haaja ja Anna Karhu juonsivat paneelikeskustelun Eurooppa-foorumissa. Paneeli käsitteli transatlanttisten kauppasuhteiden myllerrystä pohjoismaisten vientiyritysten näkökulmasta. Keskustelussa käytiin läpi minkälaisia haasteita ja mahdollisuuksia viimeaikaiset kauppapolitiikan muutokset ovat luoneet yrityksille. Paneeli toteutettiin yhteistyössä Turun yliopiston ja Åbo Akademin kanssa.

Professori Kari Liuhto Eurooppa-foorumissa keskustelemassa Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta

07.09.2023

Pan-Eurooppa Instituutin johtaja, kansainvälisen liiketoiminnan professori Kari Liuhto osallistui Eurooppa-foorumissa Turun Paasikiviseuran järjestämään paneeliin, joka käsitteli Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan kahtiajakoa uuden kylmän sodan maailmassa. Paneeliin osallistui myös kansanedustaja Pekka Haavisto ja Suomen Pankin pääjohtajan virasta vapaalla oleva Olli Rehn. Paneelin moderaattorina toimi professori emeritus Paavo Okko.