Asiasana: Teknologiakampus Turku

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

DemoDay innostaa lukiolaisia korkeakouluopintoihin

01.03.2023

Minkälaista on ohjata Viking Gracea? Miten autonomiset autot sekä dronet toimivat? Mitä bioanalyytikot tekevät? Lukion ensimmäisen vuoden opiskelijat saavat vastauksia muun muassa näihin kysymyksiin uudenlaisessa tapahtumakonseptissa DemoDayssa. Turun korkeakoulujen 2.3.2023 yhteisesti järjestämässä tapahtumassa lukiolaiset pääsevät kampuksille tutustumaan tekniikan, luonnontieteiden sekä terveyden alan korkeakouluopintoihin.

Uudet TKI-setelit tukevat Turun korkeakoulujen kanssa tehtävää yhteistyötä

16.02.2023

Teknologiakampus Turku on perustanut Turun korkeakoulujen ja alueen pienten ja keskisuurten yritysten (pk-yritysten) välisen yhteistyön helpottamiseksi TKI-palvelun (tutkimus, kehitys ja innovaatio). Nyt palvelussa on avattu haku, jossa yritykset voivat hakea 5 000 euron arvoisia TKI-seteleitä esimerkiksi yhteisiin tutkimushankkeisiin ja analyysipalveluihin.

Uusi TKI-palvelu tiivistää yritysten ja korkeakoulujen välistä yhteistyötä

06.10.2022

Turun kaupunki panostaa kunnianhimoiseen hankkeeseen, joka yhdistää alueen pk-yrityksiä ja korkeakouluja käytännönläheisesti ja vaikuttavasti. Miljoonarahoituksen saaneella palvelukonseptilla sujuvoitetaan varsinaissuomalaisten yritysten mahdollisuuksia hyödyntää uusinta tieteellistä tutkimusta ja alueen merkittävää tekniikan alan osaamista ja infrastruktuuria. Yritysten kilpailukykyä edistävä Turun TKI -palvelu (tutkimus-, kehitys- ja innovaatiopalvelu) toimii jatkossa yritysten ja korkeakoulujen yhteistyökanavana.

Bayer ja Turun kaupunki innostavat koko Suomen nuoria tieteen ja teknologian pariin Beyond 2030 Challenge -tiedekilpailussa

13.08.2021

Beyond 2030 Challenge -tiedekilpailu kannustaa koko Suomen lukion ja ammatillisen koulutuksen opiskelijoita sukeltamaan tieteen ja teknologian maailmaan. Kilpailu kannustaa nuoria löytämään tekniikan alan ja tieteiden lukemattomat ura- ja opiskelumahdollisuudet sekä lisäämään eri toimijoiden välistä yhteistyötä korkeakoulujen ja yritysten kanssa. Kilpailussa projektivaiheeseen edenneiden ryhmien sparraajina toimivat opiskelijat Turun korkeakouluista.

Teknologiakampus Turku

Teknologiakampuksen tavoitteena on luoda Turkuun vahva ja laaja-alainen tekniikan osaamiskeskittymä, joka edistää Lounais-Suomen kilpailukykyä sekä alueen yritysten kehittymistä pitkällä aikavälillä.