Asiasana: politiikkasuositus

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

BIODIFULin politiikkasuositus: Luonnon köyhtyminen uhkaa turvallisuutta

13.02.2024

Luonnon köyhtyminen uhkaa taloutta, terveyttä, huoltovarmuutta ja yhteiskunnan vakautta. Sen pysäyttäminen on turvallisuusteko, joka vaatii poliitikoilta määrätietoista johtajuutta. Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittama BIODIFUL-hanke on julkaissut politiikkasuosituksen, joka kehottaa julkisia päättäjiä tarkastelemaan luonnon köyhtymistä turvallisuusuhkana ja ryhtymään tiukempiin toimiin sen ratkaisemiseksi. 

Liikkumisen edistäminen edellyttää monia samanaikaisia vaikuttavia toimia

21.06.2023

Suomalaisten heikkenevä fyysinen kunto ja vähäinen liikkumisen määrä haastavat Suomen nyt ja tulevaisuudessa. Turun yliopiston koordinoima Suomen Akatemian strategisen tutkimuksen hanke ’Liikunnallinen elämäntapa kestävän kasvun aikaansaajana (STYLE)’ on julkaissut UKK-instituutin johdolla päättäjille suunnatun politiikkasuosituksen vaikuttavista poikkihallinnollisia toimista, joita samanaikaisesti toteuttamalla kyettäisiin väestön liikkumista lisäämään ja parantamaan siten myös fyysistä kuntoa ja toimintakykyä.

FINSCIn politiikkasuositus: Tiedepääoman kartuttaminen kansalliseksi tavoitteeksi

06.10.2022

Kiinnostus ja arvostus tiedettä kohtaan on saatava nousuun, jotta Suomen tulevien vuosien osaamispula saadaan ratkaistua. Näin arvioi Suomalainen tiedepääoma ja sen kasvattaminen (FINSCI) -tutkimushanke. Se kannustaakin lisäämään ymmärrystä suomalaisten tiedepääomasta sekä tieteen roolista yhteiskunnassa, tiedeuteliaisuutta ja -innostusta herättäviä opetuksen lähestymistapoja sekä kaikenikäisten mahdollisuuksia kartuttaa tiedepääomaa.