Asiasana: Vaikuttaminen

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Yhteistapahtuma kokosi asiantuntijat pohtimaan korkeakoulujen roolia EU:n kilpailukyvyn ja kestävyyden edistämisessä

25.04.2024

Turun korkeakoulut järjestivät yhteistyössä Brysselissä vaikuttavien suomalaisten ja pohjoismaisten kumppaneiden kanssa The Role of Higher Education Institutions in Securing the EU’s Competitiveness and Resilience -tapahtuman. Tilaisuus järjestettiin Brysselissä Euroopan komission lanseeraaman tutkimus- ja innovaatioviikon aikana.

Turun yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen johto tapasi keskeisiä EU-toimijoita Brysselissä

14.04.2023

Vaikuttamisvierailuilla ylläpidetään ja vahvistetaan Turun yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen näkyvyyttä sekä yhteistyötä Brysselin toimijoiden suuntaan. Lisäksi varmistetaan, että yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen ääni kuuluu päätöksenteossa ja ne saavat tarvitsemansa tuen Euroopan unionilta myös tulevaisuudessa.

Sosiaalinen media vääristää poliittiseen ilmapiiriin liittyviä käsityksiä Suomessa (Väitös: VTM Ilkka Koiranen, 3.6.2022, taloussosiologia)

Kärjekkäämmät mielipiteet sekä uusien identiteettipuolueiden poliittiset teemat korostuvat sosiaalisen media poliittisissa keskusteluissa, ilmenee Ilkka Koirasen Turun yliopistoon tekemästä väitöstutkimuksesta. Tutkimuksessa havaittiin myös, että puolueiden kannattajien, jäsenten ja edustajien sosiaalisilla taustoilla ja ideologisilla arvoilla on merkitystä siihen, miten sosiaalisessa mediassa osallistutaan. Koirasen mukaan ilmiöllä saattaa olla merkittävä vaikutus siihen, mitä sosiaalisen median käyttäjät ajattelevat politiikasta, yhteiskunnasta ja toisistaan.