Tutkimus ja kehittämishanketoiminta
Hanketoiminta
Turun kauppakorkeakoulun Porin yksikkö toteuttaa lukuisia kehitys- ja tutkimushankkeita yhteistyössä yritysten ja julkisten organisaatioiden kanssa. Tällä sivulla esittelemme merkittävimpiä käynnissä olevia sekä jo päättyneitä hankkeitamme.
Porin yksikössä kehittämishankkeisiin keskittynyttä hanketiimiä johtaa tutkimuspäällikkö Salla Siivonen. Yksikössä toimii useita monitieteisiä tutkimusryhmiä.
Käynnissä olevat hankkeet
DISCE on vuonna 2019 käynnistynyt kulttuuri- ja taidealojen ja luovien alojen kestävää kehitystä sekä yhteiskunnallista vaikuttavuutta tutkiva ja edistävä tutkimushanke. DISCE tuottaa ymmärrystä EU:n alueen luovasta taloudesta ja sen kehittämistarpeista, sekä tutkii ja kehittää kulttuuri- ja luovien alojen koulutusta, yrittäjyyttä ja liiketoimintaa sekä tilastointia ja mittaamista. Tutkimuskohteina on kymmenen eurooppalaista kaupunkialuetta, joista Pori on yksi.
Hankkeen päätoteuttajana on Turun kauppakorkeakoulun johtamisen ja yrittäjyyden laitos, ja mukana on myös kauppakorkeakoulun Porin yksikkö. Kansainvälisessä tutkimusryhmässä tutkimustyötä tekevät Turun yliopiston kauppakorkeakoulun lisäksi King's College London (Englanti), Gran Sasso Science Institute (Italia) sekä Stockholm School of Economics in Riga (Latvia). Tutkimuskonsortioon kuuluu yliopistojen lisäksi viestintätoimisto Culture and Media Agency Europe (Belgia) ja eurooppalaisten kulttuurikeskusten verkosto Trans Europe Halles. Tutkimushanke rahoitetaan EU:n Horizon 2020-ohjelmasta.
Toteutusaika: 17.5.2019 - 30.6.2022
Hankkeen yhteyshenkilöt:
Jarna Heinonen (tutkimuskonsortion johtaja)
Ulla Hytti
Arja Lemmetyinen
Hanketyöryhmä:
Pekka Stenholm
Tommi Pukkinen
Kaisa Hytönen
Lenita Nieminen
Elisa Akola
Lilli Sihvonen
Lue tutkimuskonsortion johtajan Jarna Heinosen haastattelu: https://www.utu.fi/fi/ajankohtaista/uutinen/turun-yliopiston-johtamalle-konsortiolle-lahes-kolme-miljoonaa-euroa-euroopan
DISCE sosiaalisessa mediassa:
Twitter https://twitter.com/DISCE_EU
Facebook https://www.facebook.com/disceeu/
Instagram https://www.instagram.com/disce_eu/
LinkedIn https://www.linkedin.com/company/disce-eu/about/
Nettisivut https://disce.eu/
HANKKEEN TAVOITTEINA ON:
- kehittää yksin- ja mikroyrittäjien yritysvastuullisuusosaamista ja sitä kautta parantaa heidän kykyään vastata toimintaympäristön muutoksiin
- kehittää yritysvastuukysymysten kehittämisen yhteispalvelumuotoilun malli “yritysvastuullisuuden fokusryhmäkonsepti” vastuullisuusosaamisen lisäämiseen
- pilotoida yksin- ja mikroyrittäjille tarjottavaa vertaisryhmätoimintaa ja fokusryhmätoimintaa sekä kartoittaa yrityskohtaisen valmennuksen tarvetta sekä teemoja. Saatujen kokemusten ja kerätyn tiedon pohjalta koota erilaisia tukimuotoja yhdistävä hybridi-malli yksin- ja mikroyrittäjien tukemiseen.
Hankkeessa kerätään tietoa yksin- ja mikroyrittäjien kohtaamista haasteista ja tukitarpeista Covid-19-pandemian keskellä sekä yritysten vastuullisuusosaamisesta ja näkemyksistä vastuullisuudesta sekä tarjotaan yksin- ja mikroyrittäjille heidän tarpeisiinsa vastaavaa tukea:
- verkossa tai kasvokkain tapahtuva vertaistukeen perustuva vertaisryhmätoiminta
- yritysten tarpeista lähtevä, tietyn vastuullisuuteen linkittyvän fokusoidun aihepiirin (taloudellinen, sosiaalinen tai ympäristövastuu) osaamista kehittävä fokusryhmätoiminta
- kehitetään yritysvastuullisuusosaamisen fokusryhmäkonsepti auttamaan yrityksiä kehittämään vastuullisuusosaamistaan
- koostetaan hankkeessa kerättyjen kokemusten pohjalta erilaiset palvelumuodot yhdistävä hybridi-malli erityisesti yksin- ja mikroyrittäjien tukemiseen.
Päätoteuttaja: Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikkö
Osatoteuttaja: Oulun yliopisto
Hankkeen toteutusaika: 1.9.2021 - 31.8.2023
Hankkeen yhteyshenkilö:
Tanja Lepistö
projektitutkija
puh. 050 520 0785
tanja.lepisto@utu.fi
Sari Liikala
Oulun yliopisto
puh. 050 453 0089
sari.liikala@oulu.fi
Hankeryhmä:
Salla Siivonen (vastuullinen johtaja)
Tanja Lepistö
Teemu Haukioja
Markus Kantola
Riikka Franzén
Sari Liikala
Lue lisää hankkeen sivuilta: https://www.utu.fi/hybridi
Muutoskyvykäs yritys -hankkeen tarkoituksena on tukea ja parantaa Länsi-Suomen alueen pk-yritysten ja yrittäjien kykyä selvitä ja menestyä muuttuvassa ja epävarmassa toimintaympäristössä.
Hankkeessa tuotetaan käytännönläheinen Muutosjoustavuustutka, jonka tavoitteena on auttaa yrityksiä ja yrittäjiä tunnistamaan muutosjoustavuutensa nykytilan sekä kehittämiskohteet. Lisäksi järjestetään Muutosjoustavuus-valmennuksia, joiden tavoitteena on vahvistaa osaamisen kehittymistä sekä alueen yritysten ja yrittäjien verkostoitumista.
Pää- ja osatoteuttajat: Turun yliopiston Brahea-keskus ja Turun kauppakorkeakoulu sekä osatoteuttajina Vaasan yliopisto ja Varsinais-Suomen Yrittäjät ry
Toteutusaika: 1.9.2021–31.8.2023
Yhteyshenkilö:
Heli Trapp, heli.trapp@utu.fi, +358 40 508 3964 (koko hankkeen yhteyshenkilö)
Joanna Asumus, joanna.asumus@utu.fi, +358 50 476 6831 (Porin yksikön yhteyshenkilö)
Materiaalit:
Hankkeen esite: https://www.utu.fi/sites/default/files/media/ARD/Henkil%C3%B6st%C3%B6n%20ja%20organisaation%20kehitt%C3%A4minen/Muutoskyvyk%C3%A4s%20yritys%20-hanke.pdf
Vaasan esittelysivu: https://www.uwasa.fi/fi/tutkimus/hankkeet/muutoskyvykas-yritys
Euroopan sosiaalirahaston (ESR) kuvaus hankkeesta: https://www.eura2014.fi/rrtiepa/projekti.php?projektikoodi=S22584
Hankeryhmä:
Turun yliopisto, Vaasan yliopisto ja Varsinais-Suomen yrittäjät ry; Porin yksikön tiimissä työskentelevät Salla Siivonen, Tanja Lepistö ja Joanna Asumus vuonna 2021
Smart100Business -hankkeen tavoitteena on vahvistaa maakunnan älykästä erikoistumista erityisesti Siniseen kasvuun liittyvää osaamista parantamalla. Sinisellä kasvulla tarkoitetaan hankkeessa meriklusterin ja meriteollisuuden kehittämistä makro- ja mikrotasoilla.
Hankkeen makro-osiossa kehitetään menetelmiä tunnistaa ja analysoida ennen muuta määrällisesti älykkään erikoistumisen mahdollisuuksia ja haasteita Satakunnan aluetaloudelle huomioiden kansalliset ja Euroopan unionin aluekehittämistavoitteet. Mikronäkökulmassa keskeisenä päämääränä on edesauttaa Satakuntalaisen meriteollisuuden verkostojen kilpailukykyä kansainvälisillä markkinoilla.
Smart100Business-hankkeen päätoteuttaja on Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikkö ja osatoteuttaja Tampereen yliopiston Porin yksikkö.
Toteutusaika: 1.4.2019 – 28.2.2021
Hanketyöryhmä:
Jenny Katila
Salla Siivonen
Teemu Haukioja
Ari Karppinen
UniBlueNet-hanke vahvistaa Satakunnan maakuntaohjelman mukaisesti alueellista digitaalista siirtymää, älykästä erikoistumista ja sinistä sekä vihreää kasvua edistävää yliopistollista tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa (TKI) monitieteisen kansainvälisen tutkimusyhteistyön ja -verkostojen kautta.
UniBlueNet-hankkeen konkreettisena toimenpiteenä on TuKKK, Porin yksikön SusBerg-tutkimusryhmän johdolla valmisteltu Horisontti-Eurooppa, Klusteri 2, Research and Innovation Action 2021 -hankehakemus, joka on hakuehtojen mukaisesti toteutettu kansainvälisen konsortion yhteistyössä, ja jätetty Euroopan Komission tutkimusportaalissa määräaikaan mennessä.
Hankkeen päätoteuttaja: Turun kauppakorkeakoulu, Porin yksikkö
Hankkeen toteutusaika: 1.3.-31.10.2021
Hankkeen yhteyshenkilö: Projektitutkija Tuomas Pohjola, tuomas.pohjola@utu.fi
Hankeryhmä:
Arja Lemmetyinen
Jari Kaivo-oja
Tuomas Pohjola
Ari Karppinen
Teemu Haukioja
Hankkeen tavoitteena on Älykkään elämystalouden käytänteiden ja toimintatapojen levittäminen Satakunnassa sekä edelleen konseptointi Digiluonto-hankkeen (Ely 2019-2021) tulosten pohjalta.
Hankkeen päätoteuttaja: Tampereen yliopiston Porin yksikkö
Osatoteuttajat: TSE Porin yksikkö ja Satakunnan Ammattikorkeakoulu
Hankkeen toteutusaika: 1.1. - 31.12.2021
Hankkeen yhteyshenkilöt:
TuKKK, Pori: tuomas.pohjola@utu.fi
TaY, Pori: jere.gronman@tuni.fi
SAMK: soile.vahela@samk.fi
Linkit hankkeen materiaaleihin:
Mobiilisovellus: https://app.digiluonto.fi
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC7UyElbrsWokaSsMW8RnKaA/videos
Kotisivu: www.digiluonto.fi
Hankeryhmä:
TuKKK, Pori: Tuomas Pohjola, Jani Viljanen
Vastuullinen johtaja: Arja Lemmetyinen
Päättyneet hankkeet
ASKO-hankkeen tavoitteena on tukea alueellista asiantuntijatalouden ja asiantuntijaorganisaatioiden kehittämistä, tuottaa hankkeen teemoissa korkeatasoista tutkimustietoa sekä osallistua aktiivisesti alueen TKI-toimintaan tukemalla alueen älykästä erikoistumista ja osaamisalueiden uudenlaista yhdistämistä.
Hankkeen toteutusaika: 1.1.2015 – 31.12.2018
Päärahoittaja: Satakuntaliitto (EAKR)
Vastuullinen johtaja: Kimmo Laakso
![]() |
![]() |
Bugs and Brands on Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikön hyönteistalouteen keskittyvä tutkimus- ja alueellinen kehityshanke.
Hankkeen käytännön tavoitteena on edistää Satakunnan alueellista kilpailukykyä luomalla hyönteistalouteen perustuvaa kestävää talouskasvua ja työpaikkoja erityisesti alueen maaseudulle.
DigiLuonto Satakunta on Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikön koordinoima hanke, joka edistää luonto- ja kulttuurimatkakohteiden digitaalista uudistamista, kansainvälisiä valmiuksia ja kohdealueiden kestävää kasvua Satakunnassa. Osatoteuttajana toimii Tampereen yliopiston Porin yksikkö.
Tavoitteet:
Luontokohteiden saavutettavuuden parantaminen
Vuorovaikutteisuuden sekä digitaalisesti laajennettujen kokemussisältöjen
Houkuttelevuuden lisääminen uusissa kohderyhmissä
Liiketoimintakytkentöjen ja avoimen datan ratkaisujen yhteiskehittäminen
kehittäminen ja valmiudet (MR, IoT, avoin data)
Toimenpiteillä lisätään luontokohteiden vetovoimaa, asiakastyytyväisyyttä ja kävijäuskollisuutta, joilla tavoitellaan erityisesti seuraavia kestäviä kasvuvaikutuksia valituilla pilottialueilla: matkailijamäärien kasvua ja kohderyhmien monipuolistumista, innovatiivisten matkailutuotteiden syntymistä, sekä positiivisia vaikutuksia työllisyyteen ja uusien yritysten määrään.
Hanke toimi ajalla: 1.4.2019 - 31.3.2021
Hygieniasta liiketoimintaa -hankkeen tavoitteena on tukea Satakunnan älykästä erikoistumista sisäympäristön hygienian ja resurssiviisaan talotekniikan toimialalla ja verkottaa Satakunnan korkeakoulujen, yritysten ja julkisen sektorin tutkimusta. Lisäksi hankkeen tavoitteena on lisätä Satakunnan innovaatioavauksia koulutuksilla, workshopeilla ja Living Lab -innovaatioalustoilla, toteuttaa Living Lab -innovaatioavauksena uusi talotekninen suunnitteluohjeistus hygieenisen sisäympäristön toteuttamiseksi ja tukea yritysverkostossa uusien liiketoimintamahdollisuuksien tunnistamista ja innovaatioavauksien muuttamista liiketoiminnaksi. Yhteishankkeen päätoteuttaja on Satakunnan ammattikorkeakoulun Vesi-Instituutti WANDER, osatoteuttajana on Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikkö.
Hankkeen toteutusaika: 1.1.2015 – 31.8.2017
Päärahoittaja: Satakuntaliitto (EAKR)
Osarahoittajat: Rauman kaupunki, Abloy Oy, Aurubis Finland Oy, Biolan Oy, Genano Oy, Halton Oy, Isku Interior Oy, ISS Proko Oy, Lankapaja Oy, Merivaara Oy, Oras Oy, Progman Oy, SCDA, Väinö Korpinen Oy
Vastullinen johtaja: Kimmo Laakso
IHMEC-hankkeen päätoteuttaja on Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikkö. Osatoteuttajina ovat Satakunnan ammattikorkeakoulu, Royal Institute of Technology, Uppsala University, Tartu Business Advisory Service ja Estonian Woodhouse Association. Liitännäispartneri: Suomen Sairaalatekniikan Yhdistys ry.
Hankeen toteusaika: 3/2018 - 2/2021
Päärahoittaja: Interreg Central Baltic
Budjetti: 2,18 M€
Vastuullinen johtaja: Tiina Mäkitalo-Keinonen
KumppanuusAkatemia-hankkeen tavoitteena on ikäihmisten koti- ja omaishoidon kehittäminen. Hankkeessa kehitetään ikäihmisten kanssa työskentelevien tahojen kumppanuus- ja verkosto-osaamista ja lisätään ymmärrystä palveluiden asiakaslähtöisyyden merkityksestä palveluiden kehittämisessä. Hankkeen tavoitteena on edistää julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin kumppanuutta ikäihmisten monitoimijaverkostossa. Tavoitteena on, että monitoimijaverkoston osaamista kehittämällä voidaan tuottaa paremmin integroituja ja asiakaslähtöisempiä koti- ja omaishoidon palveluja ikäihmisille.
KumppanuusAkatemia-hankkeessa
kehitetään sähköinen alusta ikäihmisten hoitoon osallistuvien tahojen verkottamiseen ja verkosto-osaamisen kehittämiseen
tuotetaan tietoa ikäihmisten koti- ja omaishoidon palveluihin osallistuvan monitoimijaverkoston toiminnasta ja johtamisesta
osallistetaan verkostotoimijoita palveluiden asiakaslähtöiseen kehittämiseen
mahdollistetaan palvelumuotoilun ja liiketoimintamahdollisuuksien kehittäminen koti- ja omaishoidon verkoston toimijoille
järjestetään verkostoitumista edistäviä työpajoja ja seminaareja
Toteutusaika: 1.1.2019 – 28.2.2021
Toteuttaja: Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikkö
Päärahoittaja: Satakuntaliitto
Hankkeessa luodaan uutta yhteisöllistä think tank -oppimiseen perustuvaa toimintamallia yhteistyössä eri asiantuntijoiden ja yritysten välillä. Hanke sisältää yritysten yhteisoppimiseen perustuvia interventioita muutosjohtamisen kehittämiseksi Learning Camp -toimintamallia hyödyntäen. Projekti toteutetaan satakuntalaisen BuzzBusiness -verkoston yhteistyönä (Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikkö, Satakunnan ammattikorkeakoulu ja Prizztech Oy).
Hankkeen toteutusaika: 1.1.2015 – 31.3.2017
Päärahoittaja: TEKES
Vastuullinen johtaja: Ulla Hytti
Olemme mukana Opiskelijayrittäjyyden toimintaympäristöt -osahankkeessa, joka on osa Yrittäjyys ja yrittäjämäinen toiminta -kärkihanketta. Opiskelijayrittäjyyshanketta koordinoi Åbo Akademi, ja partnereina ovat Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikön lisäksi Oulun yliopisto sekä Novia- ja Centria-ammattikorkeakoulut. Tavoitteena on kehittää Porin yliopistokeskuksen toimintaympäristöä niin, että se entistä paremmin tukee opiskelijoiden yrittäjyysosaamista sekä yrittäjämäistä ajattelu- ja toimintatapaa.
Toteutusaika: 1.8.2018 - 31.5.2021
Budjetti: 220 000 €
Päärahoittaja: Opetus- ja kulttuuriministeriö
Hankkeen vastuullinen johtaja: Salla Siivonen
Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikkö on mukana Suomen ympäristökeskuksen koordinoiman Plan4Blue-hankkeen Potential for Blue Economy -työpaketissa, jossa tutkitaan sinistä kasvua, rannikkotoimialojen nykytilaa ja strategioita Kymenlaakson, Uudenmaan, Varsinais-Suomen sekä Viron pohjoisrannikon osalta.
Hankkeessa käytetään monimenetelmälähestymistapaa: talouskehityksen trendejä on analysoitu määrällisin menetelmin käyttäen aineistona kansallisia tilastoja sekä Orbis Europe -tietokantaa, ja tulevaisuuden sektoristrategioiden ja kehitystrendien ymmärrystä on rakennettu laadullisin menetelmin yhdessä hankeen sidosryhmien kanssa sekä työpajoissa että haastattelujen ja delfi-prosessin kautta. EU:n ja OECD:n kansallisia politiikkapapereita on hyödynnetty muodostettaessa kuvaa siitä, miten hankkeen aineistojen perusteella muodostettu ymmärrys liittyy Itämeren alueen laajempaan taloudelliseen kehitykseen.
Hankkeen toteutusaika: 10/2016 - 9/2019
Hankkeen tavoitteena on rakentaa mikro- ja pk-yrityksille soveltuva strategiaperustainen osaamisen johtamisen toimintamalli. Tavoitteena on saada yritysten henkilöstö ja johto oivaltamaan strategialähtöisen osaamisen johtamisen periaatteet ja näkemään tästä koituvat hyödyt sekä ymmärtämään tuottavuuden ja työhyvinvoinnin keskinäisen yhteyden arjen käytännöissä ja johtamisessa. Uudenlaisen toimintamallin avulla yritysten osaamisresurssi saadaan entistä tehokkaampaan käyttöön tuottavuutta lisäten. Toimintamalli levitetään laajaan valtakunnalliseen käyttöön. Hanke tuottaa myös valtakunnallista tietoa mikro- ja pk-yritysten merkittävimmistä tuottavuuden ja työhyvinvoinnin taustalla olevista osaamistarpeista.
Hankkeen toteutusaika: 1.1. 2016 - 30.4.2018
Päärahoittaja: Hämeen Ely-keskus (ESR)
Vastuullinen johtaja: Kimmo Laakso
![]() |
![]() |
TEUVO-hankkeen päätoteuttaja on Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikkö ja osatoteuttaja Tampereen teknillisen yliopiston Porin yksikkö. Hankkeen tavoitteena on yritysverkostojen liiketoimintamallien kehittäminen, Satakunnan älykkään erikoistumisen tilastollisen tietojärjestelmän kehittäminen sekä hanketoteuttajien, yritysten ja muiden alueellisten toimijoiden välisen yhteistyön vahvistaminen.
Hankkeen toteutusaika: 1.1.2015 – 31.9.2018
Päärahoittaja: Satakuntaliitto (EAKR)
Vastuullinen johtaja: Kimmo Laakso
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
VERTTI - Verkostoista intoa ja palveluilla uudistumista on valtakunnallinen ESR-rahoitteinen (Toimintalinja 3, erityistavoite 7.1. Tuottavuuden ja työhyvinvoinnin parantaminen) hanke, jonka tavoitteena on ollut:
1) Tunnistaa yritysten kehittämis-, osaamis- ja kohtaamistarpeet sekä edistää pienten yritysten verkostojen kehittymistä
2) Tuottaa mikro- ja pienyrityksille yksilöllistä, prosessimaista yrittäjätukea sekä ennakoivia yrittäjä-/yrityslähtöisiä palveluja
3) Kehittää konseptiaihioista pilotoinnin ja kokeilujen kautta palveluita yksilölliseen yrittäjätukeen
4) Luoda yksilöllisen yrittäjäpalvelun prosessimalli laajemmin hyödynnettäväksi.
Hankkeen toiminnassa on ollut mukana 64 yritystä eri toimialoilta. VERTTI-hankkeen päätoteuttaja on ollut Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikkö ja hankekumppani Prizztech Oy. Yhteistyössä Competence Design Oy:n ja Covis Partners Oy:n kanssa on kehitetty kolme palvelukokonaisuutta erityisesti yksinyrittäjille, mikro- ja pienille yrityksille: Minicamp, Yrittäjäluotsi ja Osaamisklinikka. Palvelukonseptien pohjalta on koostettu yksilöllisen yrittäjäpalvelun prosessimalli. Hanke on edistänyt yritysten tuottavuutta ja työhyvinvointia verkostoissa tapahtuvan palvelumuotoilun avulla, jonka osaltaan voidaan nähdä tukevan paikallisen elinkeinorakenteen kestävää kehittämistä.
Tutustu hankkeen tuloksiin täältä.
Hankkeen toteutusaika: 1.3.2018 - 31.12.2020
Päärahoittajana: Hämeen ELY-keskus.
Hanketiimi:
![]() |
![]() |
YRTTI - Yrittäjien selviytymisstrategiat ja resilienssin tukeminen kriisien keskellä -hanke keskittyy koronavirusepidemian alueen kehitykselle pienille yrityksille aiheuttamien haitallisten vaikutusten hillintään ja niistä toipumiseen. Hankkeen tavoitteet linkittyvät siten elinkeinojen rakennemuutosten edistämiseen ja alueen muutosjoustavuuden vahvistamiseen tukien erityisesti yksinyrittäjiä poikkeavassa tilanteessa. YRTTI-hankkeen toiminnassa yhdistyvät yksilöllinen kehittäminen/valmennus yrittäjien kanssa sekä verkostoituminen ja työpajatyöskentely. Hankkeeseen rekrytoidaan mukaan kymmenen (10) palvelualojen yksinyrittäjää, joiden kanssa tehtävä yhteistyö toimii pilottina.
YRTTI-hankkeessa:
- tuotetaan uutta tietoa palvelualojen yksinyrittäjien kohtaamista haasteista kriisitilanteessa sekä tunnistetaan strategioita ja malleja, joiden avulla voidaan tukea ja kehittää yrittäjien muutosjoustavuutta (selviytymis- ja sopeutumiskykyä ennakoimattomissa, yllättävissä muutostilanteissa).
- mallinnetaan kriisitilanteeseen vastaamista erityisesti palvelualojen yksinyrittäjien näkökulmasta; miten he ovat vastanneet korona epidemian aiheuttamien rajoitusten vaikutuksiin liiketoiminnassa
- tuetaan yksinyrittäjien liiketoiminnan kehittämistä yksilöllisen valmennuksen ja työpajatyöskentelyn kautta
- koostetaan sähköinen työkirja, jossa tuodaan esiin hyviä käytäntöjä ja toimintamalleja sekä kriisitilanteisiin varautumisessa että niistä selviytymisessä. Tavoitteena on, että käytännöt ja toimintamallit eivät ole alue- tai toimialasidonnaisia vaan laajasti erilaisten yritysten hyödynnettävissä.
Lue lisää hankkeen sivuilta: https://www.utu.fi/fi/yrtti
Toteutusaika: 1.1.2021 – 31.12.2021
Toteuttaja: Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikkö
Päärahoittaja: Satakuntaliitto
Hankeryhmä:
Salla Siivonen, vastuullinen johtaja
Yritysyhteistyö Turun kauppakorkeakoulun Porin yksikössä
Osana monitieteistä Turun yliopistoa Turun kauppakorkeakoulun Porin yksikössä on tarjolla yrityksille monia mahdollisuuksia tutkimus- ja opetusyhteistyöhön kattaen yksittäiset tutkimusprojektit ja laajemmat kehittämishankkeet yhdessä yritysten ja muiden organisaatioiden kanssa. Porin yksikön ainutlaatuisena piirteenä on kauppakorkeakoulun asiantuntijoiden kiinteä yhteistyö alueen sidosryhmien kanssa.
Esimerkkejä yritysyhteistyöstä Turun kauppakorkeakoulun Porin yksikössä
UCPori Klubin teemabrunsseilla yliopistokeskuksen omat tai vierailevat asiantuntijat alustavat aamiaisen lomassa ajankohtaisesta aiheesta. Brunsseja järjestetään 2-4 kertaa vuodessa keskiviikkoaamuisin klo 8.00-9.30.
Menneitä teemabrunsseja:
- 17.2.2021: Yrittäjyys osana tutkimusta ja opetusta (projektitutkija Riikka Franzén, Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikkö)
- 17.3.2021: Koronapandemia ja ihmisten arki (professori Antti Saloniemi, apulaisprofessori Riikka Korkiamäki ja yliopistonlehtori Katja Repo, Tampereen yliopiston Porin yksikkö)
- 26.2.2020 Kulttuurisesti vastuullinen yritystoiminta ja humanistinen asiantuntijuus. (tutkijat Laura Puolamäki ja Eeva Karhunen, Turun yliopiston Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelma, Eurajoki tietokirjaksi -hanke)
- 13.11.2019: Yhteisellä pohjalla. Porin yliopistokeskuksen opiskelijoiden ja sote-alan yhteistyö. (Eveliina Kaukkila ja Vilma Wiro, Tampereen yliopiston Porin yksikkö, Aste -hanke)
- 9.10.2019: Ekosysteemiverkostot (Rainer Breite, Tampereen yliopiston Porin yksikkö, tekniikka)
- 17.4.2019: Iloa ja tehoa pienyrittäjyyteen (Pekka Seppälä, Covis Partners Oy sekä Mervi Vähätalo ja Tanja Lepistö, Turun kauppakorkeakoulun Porin yksikkö)
- 13.3.2019: Monitieteinen asiantuntijuus sote-palvelujen kehittämisessä. (Tampereen yliopiston Kampus-SOTE ja ASTe -hankkeiden työntekijät Ronja Kuokkanen, Eveliina Kaukkila ja Wilma Viro)
- 6.2.2019: Likainen työ työelämässä - miten sitä voi hallita? (Yliopistonlehtori Lauri Lepistö, Turun kauppakorkeakoulun Porin yksikkö)
- 4.4.2018: Data-analytiikan nykytila ja sen hyödyntäminen Satakunnassa ( Janne Harjamäki, projektitutkija, Tampereen teknillinen yliopisto, Pori)
- 13.12.2017 ICT4S - Itsearviointisivusto satakuntalaisille yrityksille (Jari Soini, Jari Leppäniemi)
- 1.11.2017 ASKO-hanke (Kati Suomi, Mervi Vähätalo)
- 29.3.2017 Lean Startup (Marko Seppänen, Katariina Yrjänkoski)
- 15.2.2017 EKOKES -hanke (Jari Soini)
- 19.10.2016 Mitä strateginen osaamisen johtaminen on? (Taina Hanhinen, Tanja Lepistö, Mervi Vähätalo)
- 4.5.2016 Elävä Pori -hanke (Tiina Uusitalo)
- 17.2.2016 Avoimen verkkokoulutuksen mahdollisuudet pk-yrityksille (Janne Harjamäki)
- 20.1.2016 Henkilöstön suoritusmittaus asiantuntijaorganisaatioissa (Kirsi-Mari Kallio)
- 30.9.2015 Digitalisoituminen, resurssitehokkuus ja avoin data liiketoimintamahdollisuuksien kehittämisessä (Jari Soini, Jari Leppäniemi, Petri Linna, Maarit Pallari)
- 15.4.2015 Työhyvinvointi (Harri Virolainen)
- 18.2.2015 Kasvu ja kansainvälistyminen (Ulla Hytti, Colm O'Gorman)
Ota yhteyttä!
pekka.stenholm@utu.fi