InFLAMES_header_image

InFLAMES - Solution is in Immunity

InFLAMES - Solution is in Immunity

InFLAMES-lippulaiva (Innovation Ecosystem based on the Immune System) on Turun yliopiston ja Åbo Akademin yhteinen ja Suomen Akatemian rahoittama lippulaivahanke. Lippulaivan tavoitteena on olla kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu huippuluokan immunologisen tutkimuksen ja lääke- sekä diagnostiikkakehityksen keskittymä. Lippulaivan pyrkimyksenä on myös edistää immunologisen tutkimuksen kaupallistamista.

InFLAMES-kotisivuille >>

 

Immuunipuolustusjärjestelmän normaali toiminta on elintärkeää ihmisen terveydelle. Järjestelmän liian aktiivinen toiminta voi johtaa autoimmuunisairauksien, kuten reuman, multippeliskleroosin tai varhaisiän diabeteksen kehittymiseen. Liian heikosti toimiva immuunipuolustus puolestaan altistaa meidät esimerkiksi syöville ja vakaville bakteeri- ja virustulehduksille. Immuunijärjestelmää muokkaavat lääkehoidot ovat tehokkaita monissa sairauksissa, mutta niistä on toistaiseksi apua vain pienelle osalle potilaista.

Lippulaivaohjelman tavoitteiden mukaisesti InFLAMES tekee huippututkimusta, edistää uusien avauksien kautta yliopistojen ja liike-elämän yhteistyötä, luo yrittäjyyttä ja parantaa laboratorioissa tehtyjen keksintöjen kaupallista jalostamista. InFLAMES etsii aktiivisesti uusia immunologiaan pohjautuvia lääkeaihioita ja kehittää niitä eteenpäin yhdessä biotekniikka- ja lääkeyritysten kanssa. Samalla kehitämme diagnostiikkamenetelmiä, joiden avulla kullekin potilaalle voidaan räätälöidä juuri hänelle sopivat täsmähoidot.   

Turussa on pitkä immunologisen tutkimuksen perinne ja kansainvälisesti kilpailukykyinen tutkimusekosysteemi. FLAMES lippulaivan tutkimusalue on sekä Turun yliopiston että Åbo Akademin vahvuuksia. Tutkimuskokonaisuudessa toimii yli 300 tutkijaa.

InFLAMES -tohtorimoduuli

InFLAMES-lippulaiva tarjoaa vuosittain oman tohtorimoduulin, johon on mahdollista hakea tohtoriohjelmahakujen yhteydessä.

Lue lisää InFLAMES -tohtorimoduulista >>

Ryhmänjohtajat

Åbo Akademin InFLAMES-ryhmänjohtajat