Haluatko saada valmiuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan liittyvien kysymysten alueelliseen jäsentämiseen? Tarvitseko kartografian ja geoinformatiikan taitoja? Etsitkö kestävän kehityksen ratkaisuja?

Maantieteen opinnot soveltuvat sinulle, jos haluat ymmärtää luonnon ja ihmistoiminnan dynaamisia vuorovaikutuksia ja olet kiinnostunut luonnon- ja yhteiskuntatieteiden haasteiden rajapinnasta. Opinnot sopivat myös kaikille, jotka haluavat oppia digitaalisen paikkatiedon hallinta- ja sovellustaitoja.

Opinnot tarjoavat hyvän perustan yliopistoon tai muuhun korkeakouluun tähtääville ja ne sopivat osaksi tutkinto-opintoja monella eri alalla. Perusopinnot sopivat osaksi avoimen yliopiston väylähakuun edellytettäviä opintoja. Opinnot sopivat hyvin myös täydentämään ammattitaitoa esimerkiksi aluesuunnittelu-, opetus- ja ympäristöalalla.

Maantieteen perusopinnot 25 op lukuvuonna 2021 - 2022, myös kesäopintoja

Perusopinnot järjestetään verkko-opintoina, jotka voi opiskella paikkakunnasta riippumatta. Opintokokonaisuudesta voi opiskella myös yksittäisiä jaksoja.

Opintokokonaisuus sisältää seuraavat opintojaksot:

Kesäopintojen aloitusinfotilaisuus

Maantieteen ja ympäristötieteen kesäopintojen aloitusinfotilaisuus pidetään verkossa 12.5.2022 klo 17 - 18. Tilaisuus on tarkoitettu opintoihin ilmoittautuneiden lisäksi opiskelun aloittamista vielä harkitseville.
> Tapahtumakalenteri

Ilmoittautuminen kesäopintoihin alkaa 18.4. Tarkista ajat, opintomaksut ym. ilmoittautumispalvelusta, ks. linkit yllä.

Maantieteen perusopinnot 25 op lukuvuonna 2022 - 2023

Perusopinnoissa tutustutaan maantieteen tieteenalan jäsentymiseen sekä alue- ja kehitysmaantieteelliseen ajatteluun.

Perusopinnot järjestetään verkko-opintoina, jotka voi opiskella paikkakunnasta riippumatta. Opinnot alkavat syyskuussa 2022. Opintokokonaisuudesta voi opiskella myös yksittäisiä jaksoja.

Opintokokonaisuus sisältää seuraavat opintojaksot:

  • Johdatus maantieteeseen 5 op
  • Aluemaantieteen perusteet 5 op
  • Avoin paikkatieto ja geoinformatiikan perusteet 5 op
  • Luonnonvarojen maantiede 5 op
  • Kestävä kehitys maantieteessä 5 op 

Opintojen sisältö: Tutustu opintokokonaisuuden sisältöön, opetus- ja opiskelutapoihin sekä aikatauluihin yliopiston opinto-oppaassa, ks. Toteutukset.

> Opinto-opas (julkaistaan toukokuussa)

> Ilmoittautuminen 10.8.2022 alkaen (linkki julkaistaan toukokuussa)

"Maantieteen opintoja voi suositella monelle eri alalle, koska se on tieteenalana niin laaja. Opinnoista voi olla hyötyä esimerkiksi ympäristösuunnittelijalle, opettajille ja humanistiselle alalle. Ja yleissivistykseksi kenelle vaan!"

Tutustu myös:

> Ilmasto.nyt – Ilmastonmuutoksen peruskurssi 2 op (MOOC)