Asiasana: tietojärjestelmätiede

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Tekoälyn ongelmiin on puututtava nyt eikä vasta sitten, kun on myöhäistä

25.10.2023

Tekoälyn käyttö lisääntyy nopeasti niin yrityksissä, julkishallinnossa kuin arkielämässä. Tekoälyn kehittäjät ovat verraten yksimielisiä siitä, että alaa on säänneltävä. Syynä ovat teknologian isot yhteiskunnalliset vaikutukset sekä tahattomat riskit ja järjestelmäriskit, kuten vähemmistöjen syrjintä, kirjoittavat Matti Minkkinen ja Matti Mäntymäki Turun yliopistosta. Artikkeli on julkaistu alunperin MustRead Akatemiassa.

Kyberturvan pelisäännöt pienyrityksille -kirja julkaistaan avoimesti ja ilmaiseksi

25.09.2023

Turun yliopisto on julkaissut 25.9.2023 kirjan ’Kyberturvan pelisäännöt pienyrityksille’, joka sisältää ohjeita kyberturvan hallintaan ja kehitykseen etenkin pienten yritysten näkökulmasta. Kyberturvakirja on kirjoitettu helposti lähestyttäväksi ja yleisymmärrettäväksi oppaaksi kyberturvan hallinnoinnin ja kehityksen perusperiaatteisiin.

Conference on Technology Ethics – Tethics 2023

Aika

18.10.2023 klo 8.30 - 19.10.2023 klo 16.30
The Future Ethics research group of the University of Turku invites researchers and professionals interested in technology ethics to discuss and challenge thoughts in the annual Conference on Technology Ethics – Tethics. The 6th Tethics conference will be held on 18.–19.10.2023 at Turku School of...

Uusi kirja valottaa työinformatiikan perusteita

09.06.2023

Turun yliopiston tietojärjestelmätieteen emeritusprofessori Markku I. Nurmisen uusi kirja ”Kenen työtä tietokone tekee? Työinformatiikan perusteet” on vastikään julkaistu Books on Demand –palvelussa.

REDI SOTE -hankkeessa yhteiskehitetään palveluja kotihoidon ja lastensuojelun asiakkaille

01.12.2022

Varsinaissuomalaisia kotihoidon toimijoita kerääntyi syyskuussa Turun yliopiston REDI SOTE -hanketiimin kutsumina ”Yhdessä asiakkaan parhaaksi – kotihoidosta tänään ja huomenna” -tilaisuuteen. Tilaisuudessa käytiin vilkasta keskustelua kotihoidon tulevaisuudesta, teknologian roolista siinä sekä yhteiskehittämisen tarpeesta. Kehitettävää on kuten muuallakin, mutta kotihoidon tilanne on uutisointeja parempi ja usea asiakas on sangen tyytyväinen.

Suomalaisyrityksille kilpailukykyä vastuullisesta tekoälystä

04.10.2022

Valmisteilla oleva eurooppalainen lainsäädäntö ohjaa tekoälyn käyttöä tulevaisuudessa. Suomalaisyritykset haluavat varmistua tekoälyjärjestelmiensä eettisyydestä, luotettavuudesta ja turvallisuudesta. Turun yliopiston koordinoima AIGA-hanke kehitti tekoälyn hallintamallin, jonka avulla yritykset voivat viedä vastuullista tekoälyä käytäntöön.