Asiasana: Tietojärjestelmätiede

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

REDI SOTE -hankkeessa yhteiskehitetään palveluja kotihoidon ja lastensuojelun asiakkaille

01.12.2022

Varsinaissuomalaisia kotihoidon toimijoita kerääntyi syyskuussa Turun yliopiston REDI SOTE -hanketiimin kutsumina ”Yhdessä asiakkaan parhaaksi – kotihoidosta tänään ja huomenna” -tilaisuuteen. Tilaisuudessa käytiin vilkasta keskustelua kotihoidon tulevaisuudesta, teknologian roolista siinä sekä yhteiskehittämisen tarpeesta. Kehitettävää on kuten muuallakin, mutta kotihoidon tilanne on uutisointeja parempi ja usea asiakas on sangen tyytyväinen.

Suomalaisyrityksille kilpailukykyä vastuullisesta tekoälystä

04.10.2022

Valmisteilla oleva eurooppalainen lainsäädäntö ohjaa tekoälyn käyttöä tulevaisuudessa. Suomalaisyritykset haluavat varmistua tekoälyjärjestelmiensä eettisyydestä, luotettavuudesta ja turvallisuudesta. Turun yliopiston koordinoima AIGA-hanke kehitti tekoälyn hallintamallin, jonka avulla yritykset voivat viedä vastuullista tekoälyä käytäntöön. 

Kyberturvallisuus haastaa liiketoimintasuhteet ja asiakaskokemuksen

29.09.2022

Digitalisaatio ja verkottuminen lisäävät tarvetta kyberturvallisuuden huomioimiseen liikkuvien työkoneiden, kuten kaivos-, satama- ja metsäkoneiden, suunnittelussa ja käytössä. Turun kauppakorkeakoulussa on käynnistynyt kaksivuotinen tutkimushanke, jossa kehitetään uusia palveluja työkoneiden kyberturvallisuuden ympärille. Tutkimushanketta koordinoi VTT ja hankekumppaneina ovat Tampereen yliopisto, Sandvik Mining and Construction, Cargotec, Ponsse ja Netox.

Tekoäly päättää puolestamme

11.04.2022

Päätöksenteon ulkoistaminen tekoälylle ei ole enää scifiä. Maailmalta löytyy hurjiakin esimerkkejä tekoälyn kehittämisestä, mutta sen hyödyntäminen on myös arkipäivää monessa suomalaisessa yrityksessä ja organisaatiossa. Tutkijat haluavat auttaa yrityksiä, jotta ne pystyvät teettämään tekoälyllä päätöksiä vastuullisesti.

Käyttäjien sosiaaliset ja tekniset olettamukset tupakoinnin lopettamisen tukiyhteisöistä vaikuttavat niiden käyttöön (Väitös: MSc Chenglong Li, 14.1.2022, tietojärjestelmätiede)

Tupakoinnin lopettamisen verkkoyhteisöistä on tullut tärkeä tukityökalu tupakoinnin lopettamisessa. Yhteisöissä keskustellaan tupakoinnin lopettamisesta tähän tarkoitukseen rakennetuilla verkkosivustoilla. Väitöskirjassaan Chenglong Li tutki verkkoyhteisöjen käytön jatkuvuutta ja tiedon jakamista. Li keräsi Suomessa dataa Stumppi.fi -verkkoyhteisöstä ja Kiinassa Smoking Cessation Bar -palvelusta.