Asiasana: tietojärjestelmätiede

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Opetusnäytteet Turun kauppakorkeakoulussa 27.5.2024

Aika

27.5.2024 klo 13.00 - 14.30
Turun kauppakorkeakoulussa annetaan maanantaina 27.5.2024 kolme opetusnäytettä tietojärjestelmätieteen yliopisto-opettajan/yliopistonlehtorin toistaiseksi voimassa olevaa tehtävää varten. Opetusnäytteiden aikataulu: 13.00 FT Matti Minkkinen 13.30 FT Samuli Laato 14.00 KTT Juuli Lumivalo...

Tekoälyn ongelmiin on puututtava nyt eikä vasta sitten, kun on myöhäistä

25.10.2023

Tekoälyn käyttö lisääntyy nopeasti niin yrityksissä, julkishallinnossa kuin arkielämässä. Tekoälyn kehittäjät ovat verraten yksimielisiä siitä, että alaa on säänneltävä. Syynä ovat teknologian isot yhteiskunnalliset vaikutukset sekä tahattomat riskit ja järjestelmäriskit, kuten vähemmistöjen syrjintä, kirjoittavat Matti Minkkinen ja Matti Mäntymäki Turun yliopistosta. Artikkeli on julkaistu alunperin MustRead Akatemiassa.

Kyberturvan pelisäännöt pienyrityksille -kirja julkaistaan avoimesti ja ilmaiseksi

25.09.2023

Turun yliopisto on julkaissut 25.9.2023 kirjan ’Kyberturvan pelisäännöt pienyrityksille’, joka sisältää ohjeita kyberturvan hallintaan ja kehitykseen etenkin pienten yritysten näkökulmasta. Kyberturvakirja on kirjoitettu helposti lähestyttäväksi ja yleisymmärrettäväksi oppaaksi kyberturvan hallinnoinnin ja kehityksen perusperiaatteisiin.

Uusi kirja valottaa työinformatiikan perusteita

09.06.2023

Turun yliopiston tietojärjestelmätieteen emeritusprofessori Markku I. Nurmisen uusi kirja ”Kenen työtä tietokone tekee? Työinformatiikan perusteet” on vastikään julkaistu Books on Demand –palvelussa.

REDI SOTE -hankkeessa yhteiskehitetään palveluja kotihoidon ja lastensuojelun asiakkaille

01.12.2022

Varsinaissuomalaisia kotihoidon toimijoita kerääntyi syyskuussa Turun yliopiston REDI SOTE -hanketiimin kutsumina ”Yhdessä asiakkaan parhaaksi – kotihoidosta tänään ja huomenna” -tilaisuuteen. Tilaisuudessa käytiin vilkasta keskustelua kotihoidon tulevaisuudesta, teknologian roolista siinä sekä yhteiskehittämisen tarpeesta. Kehitettävää on kuten muuallakin, mutta kotihoidon tilanne on uutisointeja parempi ja usea asiakas on sangen tyytyväinen.

Suomalaisyrityksille kilpailukykyä vastuullisesta tekoälystä

04.10.2022

Valmisteilla oleva eurooppalainen lainsäädäntö ohjaa tekoälyn käyttöä tulevaisuudessa. Suomalaisyritykset haluavat varmistua tekoälyjärjestelmiensä eettisyydestä, luotettavuudesta ja turvallisuudesta. Turun yliopiston koordinoima AIGA-hanke kehitti tekoälyn hallintamallin, jonka avulla yritykset voivat viedä vastuullista tekoälyä käytäntöön.