Asiasana: Oikeustieteellinen tiedekunta

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Lahjoita oikeustieteelliselle tiedekunnalle ja tue oikeustieteellistä tutkimusta ja koulutusta

02.06.2022

Turun yliopiston oikeustieteellinen tiedekunta on nykyaikainen tutkimus- ja koulutusyhteisö, joka tuottaa korkealaatuista tutkimusta kaikilla oikeudenaloilla sekä kouluttaa juristeja työelämän tarpeisiin. Lahjoittamalla tiedekunnalle tuet tätä tärkeää työtä. 30.6.2022 päättyvän vastinrahakauden sääntöjen puittessa tehdyt lahjoitukset saavat lisäkertoimen.

Kuka voi toimia omissa nimissään tekijänoikeuden loukkausta koskevassa asiassa? (Väitös: OTM, KTM, VT Jussi Päivärinne, 27.5.2022, prosessioikeus ja tekijänoikeus)

OTM, KTM, VT Jussi Päivärinne tutki prosessioikeuden ja tekijänoikeuden alaan kuuluvassa väitöskirjassaan, kuinka kantaja- ja hakijavaltuuskysymykset on tekijänoikeuden loukkaustapauksissa jäsennettävä ja ratkaistava. Tutkimuksessa selvisi, että näiden kysymysten jäsentäminen ja ratkaiseminen aiheuttavat ajoittain haasteita käytännön oikeuselämässä. Tyhjentävään, lain tasolla tapahtuvaan asiavaltuussääntelyyn ei kuitenkaan ole tulevaisuudessakaan tarvetta, sillä oikeuskäytännön ja -tieteen kautta pystytään hallinnoimaan ja ratkomaan monimutkaisiakin asiavaltuuskysymyksiä.

Turun yliopiston oikeustieteelliselle tiedekunnalle kannustavaa palautetta alan korkeakoulutuksen kansallisessa arvioinnissa

08.11.2021

Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (KARVI) toteutti Oikeustieteellisen alan korkeakoulutuksen arvioinnin vuosina 2020–2021.  Erityisesti huomion kohteena olivat tutkinto-ohjelmien tuottama osaaminen, työelämärelevanssi ja jatkuva oppiminen. Painopisteet sovittiin yhdessä koulutusyksiköiden kanssa. Arvioinnin mukaan oikeustieteellisen alan koulutus tuottaa monipuolista, oikeudelliseen yleissivistykseen keskittyvää osaamista.

Uusia tuulia oikeustieteelliseen

08.10.2021

Oikeustieteellisen opetusvahvuuteen liittynyt OTT Samuli Hurri on uusvanha turkulainen. Helsingin yliopistossa opiskellut ja pitkään pääkaupungissa työskennellyt Samuli palaa positiivisin mielin maisemiin, joissa hän vietti poikavuotensa. Kaupungin kasvanut vireys sekä sen vertaansa vailla oleva historia inspiroivat oikeustieteellisen tiedekunnan uutta lehtoria hänen polkiessaan arkiaamuisin Aurajoen vartta kohti Caloniaa.