Asiasana: Kieli- ja käännöstieteiden laitos

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Monikielisen käännösviestinnän tutkinto-ohjelma mukana eurooppalaisessa kumppanuusverkostossa

10.06.2019

Kieli- ja käännöstieteiden laitoksen Monikielisen käännösviestinnän tutkinto-ohjelma on jälleen hyväksytty European Master’s in Translation -verkostoon. Euroopan komission ja eurooppalaisten käännösalan maisteriohjelmien vuonna 2009 perustettu EMT-kumppanuusverkosto kehittää ja tukee jäsentensä toimintaa monin eri tavoin. Turun yliopiston kääntäjänkoulutus on ollut verkostossa vuodesta 2011 lähtien.

Kieli- ja käännöstieteiden Utuling-tohtoriohjelmaan uusia pääaineita

05.06.2019

Turun yliopiston kieli- ja käännöstieteiden tohtoriohjelma Utulingissä on elokuusta 2019 lähtien mahdollista valita tohtorintutkinnon pääaineeksi digitaalinen kielentutkimus, käännöstiede tai soveltava kielentutkimus. Näiden lisäksi tohtoriopintoihin voi edelleen hakeutua perinteisiin kielipääaineisiin (englannin kieli, espanja, italia, latinalainen/kreikkalainen filologia, pohjoismaiset kielet, ranska, saksan kieli, suomen kieli, suomalais-ugrilainen kielentutkimus).

Kansainvälisessä ADDA 2 -kongressissa pureudutaan sosiaalisen median viestintään ja digitaaliseen vuorovaikutukseen

15.05.2019

Approaches to Digital Discourse Analysis (ADDA) -kongressi tuo Turkuun digitaalisen diskurssin tutkijoita eri puolilta maailmaa. Turun yliopiston kieli- ja käännöstieteiden laitoksen järjestämän monitieteisen kongressin keskiössä ovat digitaalinen vuorovaikutus ja sosiaalisen median viestintä. Aiheeseen pureudutaan alan huippuasiantuntijoiden luennoilla ja tutkijoiden työpajoissa. Kongressi järjestetään 23.–25.5.2019.

Robottipäivä

Aika

27.9.2019 klo 10.00 - 17.00
Robotit ja ihmiset: Miten käy juttelu robotin kanssa? Turun yliopiston Kieli- ja käännöstieteiden laitos järjestää robottipäivän, jonka aikana esitellään tutkimustuloksia ja tutustutaan robottien käyttöön kieltenopetuksessa sekä muissa vuorovaikutustilanteissa. Alustava aikataulu (tarkennukset...

Kieliä museoon! -seminaari

Aika

28.5.2019 klo 13.00 - 16.00
Oletko kiinnostunut kielten museoesittämisestä tai haluaisitko jakaa aiheeseen liittyviä kokemuksiasi? Mikä kielissä kiinnostaa suurta yleisöä? Miten kieliä voi esittää ja havainnollistaa? Millaista tutkimusta tarvitaan? Mitä museokentällä tapahtuu ja millaisia ajankohtaisia trendejä on meneillään?...