Asiasana: KiVa Koulu

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Kiusaamiseen puuttuminen epäonnistuu joka neljännessä tapauksessa (Väitös: PsM Eerika Johander, 2.2.2024, psykologia)

Väitöskirjatutkija Eerika Johander tutki psykologian väitöskirjassaan kiusaamiseen puuttumisen tehokkuutta. Kiusaamiseen puuttumisella tarkoitetaan sitä, miten opettajat toimivat, kun kiusaamistapaus tulee koulussa ilmi ja miten he keskustelevat kiusaamiseen osallistuneen oppilaan kanssa tilanteen ratkaisemiseksi.

INVEST Psykologia ja KiVa Koulu järjestävät webinaarisarjan koulu- ja nettikiusaamisesta

29.01.2024

INVEST Psykologia ja KiVa Koulu avaavat kaikille mahdollisuuden kuulla tuoreinta tietoa sekä koulussa että netissä tapahtuvasta kiusaamisesta ja kiusaamisen vastaisesta työstä. Aiemmin kiusaamisen ennaltaehkäisyyn ja puuttumiseen liittyvää koulutusta on ollut tarjolla vain lisenssikumppaneille, nyt ensimmäistä kertaa järjestettäviin webinaareihin voivat ilmoittautua kaikki halukkaat.

Vuoden KiVa-kouluksi 2022 on valittu Lahden ruotsinkielinen koulu

04.04.2023

Vuoden 2022 KiVa-koulu -kunniamaininnan saa Lahden ruotsinkielinen koulu. Valinnassa kiinnitettiin tällä kertaa huomiota oppilaiden yksinäisyyttä koskeviin kyselyvastauksiin. KiVa Koulun tekemän oppilaskyselyn vastauksista voi havaita, kuinka usein oppilaat kokevat olonsa yksinäiseksi koulussa. Keväällä 2022 kyselyyn vastasi lähes 90 000 oppilasta. Lahden ruotsinkielisessä koulussa ei yksikään kyselyyn vastanneista oppilaista kertonut olevansa ’usein’ tai ’jatkuvasti’ yksinäinen. 
 

KiVa Koulu -ohjelma laajenee Latviaan

30.03.2023

Latvian tasavallan valtionkanslia (The State Chancellery of the Republic of Latvia) aloittaa KiVa-ohjelman toteuttamisen kouluissa syyskuusta 2023 alkaen. Valtionkanslia, the Children and Adolescent Resource Centre, Latvian SOS-lapsikyläyhdistys, Latvian yliopisto ja Riian Stradinsin yliopisto ovat tehneet yhteistyötä, jotta KiVa-ohjelma saadaan käyttöön kouluissa kiusaamisen vähentämiseksi ja ehkäisemiseksi.