Asiasana: Digitaaliset tulevaisuudet

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Uusi hankeyhteistyö vauhdittaa digitaalista siirtymää lääke- ja biotieteiden teollisuudessa Suomessa

13.03.2023

Turun yliopiston johtaman hankkeen tavoitteena on kehittää ratkaisuja, jotka turvaavat alan kansainvälisen kilpailukyvyn tulevaisuudessa. Lääketeollisuus on Suomessa merkittävä työllistäjä sekä talouskasvun ja tulojen lähde, erityisesti Varsinais-Suomen alueella. Turun yliopiston strateginen kumppani Bayer Oy on jo sitoutunut yhteistyöhön.

Maailmanpankin vierailulla esiteltiin yhteistyötä Afrikan kaupunkien sietokyvyn parantamiseksi

29.01.2020

Maailmanpankin rahoittamassa Resilience Academy -hankkeessa Turun yliopisto tekee yhteistyötä neljän tansanialaisen yliopiston kanssa tiedon, työkalujen ja digikyvykkyyden tarjoamiseksi afrikkalaisille nuorille, kaupunkien resilienssin eli sietokyvyn lisäämiseksi ja urbaanin kehittämisen tukemiseksi.

Towards Sustainable ICT -seminaarissa pohdittiin tieto- ja viestintäteknologian kestävyyttä

13.12.2019

Nopeasti kasvavan ICT-alan energiankulutuksen odotetaan lisääntyvän tulevaisuudessa merkittävästi. Turun yliopiston kestävän kehityksen ohjausryhmän, Digitaaliset tulevaisuudet -temaattisen kokonaisuuden sekä tulevaisuuden teknologioiden laitoksen yhteistyönä järjestämässä seminaarissa pureuduttiin alan hiilijalanjälkeen ja mietittiin, millaisilla toimilla energiankulutusta voitaisiin vähentää.

Mediakutsu: Digital Futures -seminaari 10.10.: Miten digitalisaatio muuttaa tiedettä ja yhteiskuntaa?

07.10.2019

Digitalisaatio ja digitaalisuus muuttavat yhteiskuntaa paitsi luomalla uusia mahdollisuuksia myös tuhoamalla olemassa olevia rakenteita ja toimintamalleja. Digitaaliset tulevaisuudet, joka on yksi Turun yliopiston tutkimuksen temaattisista kokonaisuuksista, järjestää 10.10. monitieteisen seminaarin, jossa kysytään, miten digitalisaatio muuttaa tiedettä ja yhteiskuntaa. Median edustajat ovat tervetulleet seminaariin!

Digital Futures -seminaari 10.10.2019: Miten digitalisaatio muuttaa tiedettä ja yhteiskuntaa?

18.09.2019

Digitalisaatio ja digitaalisuus muuttavat yhteiskuntaa paitsi luomalla uusia mahdollisuuksia myös tuhoamalla olemassa olevia rakenteita ja toimintamalleja. Digital Futures, yksi Turun yliopiston tutkimuksen temaattisista kokonaisuuksista, järjestää 10.10. monitieteisen seminaarin, jossa kysytään, miten digitalisaatio muuttaa tiedettä ja yhteiskuntaa. Seminaari on avoin kiinnostuneille, tervetuloa mukaan!