Asiasana: Professors of Practice

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Juha Laine ja Timo Veromaa Turun yliopiston työelämäprofessoreiksi

19.04.2021

Dosentti Juha Laine on nimitetty Turun yliopiston lääketaloustieteen työelämäprofessoriksi ja LT, eMBA Timo Veromaa lääkekehityksen työelämäprofessoriksi. Nimityksillä vahvistetaan Turun yliopiston ja Åbo Akademin yhteisen, Suomen Akatemian rahoittaman InFLAMES-lippulaivahankkeen toimintaa. Molemmat työelämäprofessorit on kutsuttu osa-aikaiseen tehtävään InFLAMES-lippulaivan rahoituskauden ajaksi.

Riitta Monto Turun yliopiston työelämäprofessoriksi

14.12.2020

Media-asiantuntija, toimittaja Riitta Monto on nimitetty työelämäprofessoriksi Turun yliopistoon. Humanistiseen tiedekuntaan sijoittuva professuuri on kaksivuotinen ja osa-aikainen. Työelämäprofessorina Monto edistää tiedekunnan sidosryhmätyöskentelyä ja tukee niin opetus- ja tutkimushenkilökunnan kuin opiskelijoidenkin viestinnällisten taitojen kehittämistä.

KTT, dosentti Riku Santalasta työelämäprofessori Turun yliopistoon

02.10.2019

KTT, dosentti Riku Santala on nimitetty työelämäprofessoriksi (Professor of Practice) Turun yliopistoon. Professuuri on kolmevuotinen ja sivutoiminen. Työelämäprofessorina Riku Santala edistää Turun yliopistossa vastuullisen johtajuuden tematiikkaa tutkimuksessa ja koulutuksessa ja toimii asiantuntijana Turun kauppakorkeakoulun strategisessa kehittämisessä.

Turun yliopiston neljä uutta työelämäprofessoria esittäytyvät luennoilla

09.09.2019

Turun yliopiston uudet työelämäprofessorit luennoivat keskiviikkona 11.9. Yliopistonmäellä Agora-rakennuksessa kello 18 alkaen. Luennoitsijoina ovat maantieteen työelämäprofessori Harri Kaartinen, oikeustieteen työelämäprofessori Ari Mölsä, humanistisen ja lääketieteellisen tiedekunnan yhteinen työelämäprofessori Tiina Raevaara sekä eduskuntatutkimuksen työelämäprofessori Anders Blom.

Turun yliopiston työelämäprofessorit

Turun yliopistoon on palkattu vuodesta 2017 lähtien työelämäprofessoreita. Työelämäprofessorien nimittämisellä yliopisto on voinut tuoda opettajiksi tai tutkimuksen ohjaajiksi henkilöitä, joilla on juuri tällä hetkellä yhteiskunnan erityisesti tarvitsemaa osaamista. Työelämäprofessorit myös vahvistavat yliopiston ja ympäröivän yhteiskunnan vuorovaikutusta.