Asiasana: Saksa

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Konferenssi Suomen ja saksankielisten maiden kulttuurisuhteista 10.-11.3.2022

03.02.2022

Toinen kansainvälinen FI-DACH-konferenssi järjestetään 10.-11.3.2022 Turun yliopistossa. FI-DACH-konferenssien tavoitteena on syventää ja laajentaa Suomen ja saksankielisten maiden välisten kulttuurisuhteiden tuntemusta ja tutkimusta. Online-konferenssin ilmoittautuminen on auki 28.2.2022 saakka ja se on avoin kaikille kiinnostuneille.

Saksan liittokansleri vaihtuu, mikä muuttu? Erikoistutkija Kimmo Elo vastaa.

21.09.2021

Saksassa järjestetään tulevana sunnuntaina liittopäivävaalit. Niiden tulos ratkaisee myös sen, kenestä tulee maata 16 vuotta johtaneen Angela Merkelin seuraaja Saksan liittokanslerina. Millaisia ehdokkaita saksalaisille on tarjolla, ja miten valinta vaikuttaa  Saksan sisäpolitiikkaan ja Euroopan unioniin. Vastaamassa Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen  keskuksen erikoistutkija Kimmo Elo.

Saksan opinnot kieli- ja viestintäopintojen keskuksessa

Saksan kieli on Euroopassa yli sadan miljoonan ihmisen äidinkieli.  Suomelle tärkeän yhteistyökumppanin kielen ja kulttuurin osaaminen avaa mahdollisuudet haastaviin tehtäviin kansainvälisissä organisaatioissa ja yrityksissä. Saksan kieli tieteen kielenä tukee omaa opiskelua ja akateemista ajattelua. Saksankieliset maat ovatkin suosittuja opiskelijavaihdon ja työharjoittelun kohteita. Monipuoliset viestintä- ja vuorovaikutustaidot ovat tärkeä osa asiantuntijan työelämäosaamista!

QualiDaF

QualiDaFSuullisen viestinnän opintojaksojen arviointi – yhteiset arviointikriteerit osana arviointiprosessin laadunvarmistusta saksan kielen suullisen viestinnän opetuksessa kielikeskuksissa ja vastaavissa laitoksissa.