Asiasana: yleinen kirjallisuustiede

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Totuudenjälkeisessä ajassa tarvitaan totuuden käsitettä: uusi kokoelmateos avaa kertomusten roolia yhteiskunnassamme

25.09.2023

Nykyisin korostetaan usein kertomusten roolia totuuden sijaan. Uutuusteos The Use and Abuse of Stories: New Directions in Narrative Hermeneutics käsittelee kertomusten roolia tässä totuudenjälkeisessä ajassa. Kirjan kirjoittajat peräänkuuluttavat monipuolisempaa käsitystä kertomusten ja totuuden välisestä suhteesta.

Konferenssi Suomen ja saksankielisten maiden kulttuurisuhteista 10.-11.3.2022

03.02.2022

Toinen kansainvälinen FI-DACH-konferenssi järjestetään 10.-11.3.2022 Turun yliopistossa. FI-DACH-konferenssien tavoitteena on syventää ja laajentaa Suomen ja saksankielisten maiden välisten kulttuurisuhteiden tuntemusta ja tutkimusta. Online-konferenssin ilmoittautuminen on auki 28.2.2022 saakka ja se on avoin kaikille kiinnostuneille.

Monikielisyys ja kieli- ja kulttuurirajojen ylittäminen ovat aina olleet kiinteä osa kaupunkiyhteisössä toimimista

01.02.2022

Turun yliopiston Kieli- ja käännöstieteiden laitoksen Monikielinen Turku -verkostosta kipinän saanut uutuusteos Kieliä ja kohtaamisia Turun historiassa – Näkökulmia monikielisyyteen tarkastelee Suomen vanhimman kaupungin rikasta kielellistä historiaa keskiajalta 1900-luvulle asti. Teoksen artikkelit osoittavat, että monikielisyys ja kieli- ja kulttuurirajojen ylittäminen ovat olleet kautta aikojen kiinteä osa kaupunkiyhteisössä toimimista.