Asiasana: satama

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Kaupunkilaisten näkemykset siivittävät tutkimusta älykkäästä Turusta eteenpäin

22.11.2023

Millainen olisi viihtyisä, kaupunkilaisten, matkailijoiden ja yritysten arjen sujuvuutta edistävä, osallisuutta vahvistava sekä luonnon ja ympäristön huomioiva Turun sataman ja Linnanniemen alue? Miten data ja digitaaliset ratkaisut voivat olla avuksi alueen ja älykkään satamakaupunki Turun kehityksessä? Näihin kysymyksiin etsitään vastauksia Turun yliopiston ja Åbo Akademin yhteisessä tutkimushankkeessa.

Investoinnit Suomen satamiin kasvussa – useita digitalisaatiohankkeita käynnistymässä

04.02.2021

Suomen satamat panostavat vahvasti toimintansa kehittämiseen vuosina 2021–2025. Suunniteltujen investointien kokonaismäärä on kyselyn perusteella yli miljardi euroa, mikä on 17 prosenttia enemmän kuin vuosina 2016–2020 toteutetut investoinnit. Osa satamista on myös ryhtymässä rakentamaan digitaalisia valmiuksia vuosina 2021-2025.

Mediakutsu: Työturvallisuutta edistävä tilaisuus kokoaa satama- ja logistiikka-alan toimijat Vantaalle 16.1.

09.01.2020

Riittävällä perehdyttämisellä ja osaamisen varmistamisella on suuri merkitys työturvallisuuteen ja työtapaturmien ennaltaehkäisyyn. Opastaminen, oppiminen ja työturvallisuudesta huolehtiminen on tärkeää kaikille satamissa toimiville ja satamasidonnaisissa tehtävissä työskenteleville. Turvallinen satama ­­­– opastaen ja oppien -tilaisuus tuo edellisvuosien tapaan yhteen alan toimijoita eri puolilta Suomea. Median edustajat ovat tervetulleita osallistumaan tilaisuuteen.