Asiasana: Meriteollisuus

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Terveys-, palo- ja kyberturvallisuus haastavat laivasuunnittelun ja -rakentamisen

12.08.2021

Vuosi 2020 toi esille terveysuhat entistä laajempana myös laivansuunnitteluun ja -rakentamiseen sekä varsinkin matkustajaliikenteeseen. Uusia keinoja ja teknologioita tarvitaan, jotta merenkulku pysyisi turvallisena myös tulevaisuudessa niin matkustajille kuin miehistölle.

Meriteollisuuden ja merenkulun ekotehokkuuteen ja digitalisaatioon keskittyvä EXOPRODIGI-jatkohanke on käynnistynyt

29.01.2021

Vuoden 2020 lopussa päättyneen Turun yliopiston Pan-Eurooppa Instituutin koordinoiman ECOPRODIGI-hankkeen tuloksia hyödynnetään vuoden 2021 alussa käynnistyneessä EXOPRODIGI-jatkohankkeessa. EXOPRODIGI-hankkeessa keskitytään ECOPRODIGI:n tavoin parantamaan laivojen suorituskykyä sekä tehostamaan lastaus- ja laivanrakennusprosesseja. Hankkeessa kehitetään keinoja parantaa merialan prosessien ekotehokkuutta digitaalisten ratkaisujen avulla.

Vuoden 2020 varustamobarometri julkaistu – varustamoala odottaa toipumista pandemian vaikutuksista

14.01.2021

Ensimmäisen kerran varustamobarometrin historiassa normaalit talouden vaihtelut joutuivat antamaan tilaa ulkopuoliselle tekijälle. Covid-19-pandemia näkyy varustamobarometrin aikasarjoissa syvänä pudotuksena. Talouden yleinen epävarmuus varjostaa edelleen varustamoalaa, mutta suunta näyttäisi olevan ylöspäin.