Asiasana: konetekniikka

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Laaja yhteishanke kehittää tulevaisuudenkestävää tuotantolaitosta

14.05.2024

Business Finland on myöntänyt merkittävän rahoituksen Turun yliopiston johtamalle laajalle konsortiohankkeelle, jonka tavoitteena on tulevaisuudenkestävä tuotantolaitos. Business Finlandin, yritysten ja yliopistojen rahoittaman hankekokonaisuuden budjetti on yhteensä 11,7 M€. LifeFactFuture-hanke yhdistää life science - ja teknologiayritysten huippuosaamisen sekä suomalaiset tutkijat. Rahoituspäätös on erinomainen esimerkki julkisten tutkimus- ja kehittämispanostusten suuntaamisesta tärkeään tutkimusyhteistyöhön korkeakoulujen ja yritysten välillä.

Turun korkeakoulujen yhteistyö syvenee – tavoitteena lisäävän valmistuksen osaamisen parantaminen Varsinais-Suomessa

25.08.2023

Turun yliopisto, Turun ammattikorkeakoulu ja Åbo Akademi tiivistävät yhteistyötään koskien lisäävää valmistusta. Tavoitteena on rakentaa hyvä yhteistyömalli, jossa tehdään yhteistyötä niin koulutuksen kuin yritysmaailmankin kanssa. Yhteen hiileen puhaltaminen vahvistaa Varsinais-Suomen lisäävän valmistuksen osaamista.

Finland-Japan Students Collaboration Workshop on Design Thinking

Aika

28.2.2023 klo 10.00 - 3.3.2023 klo 12.00
The Turku Design Studio of the University of Turku (https://utu.fi/tds/) and Sapporo City University’s School of Design (https://www.scu.ac.jp/english/) cordially invite undergraduate and graduate students in Finland to join a four-day hands-on workshop on design thinking. Learn design thinking...

Turun yliopisto jäseneksi kansalliseen terästutkimuskeskukseen

16.03.2022

Turun yliopisto on liittynyt Center of Advanced Steel Research (CASR) -osaamiskeskukseen. CASR on Oulun yliopiston teknillisen tiedekunnan vuodesta 2006 koordinoima teräksen jalostuksen arvoketjun kattava tutkimusryhmittymä, jossa on mukana noin 100 tutkijaa eri yliopistoista.