Asiasana: oikeustiede

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Alumnitarina: Kansainväliset tehtävät veivät alumni Alexander Puution mennessään

16.03.2023

New Yorkissa YK:n pääsihteeristössä työskentelevä oikeustieteen alumnimme Alexander Puutio kehottaa rohkeuteen ja avoimuuteen oman jutun etsimisessä. Sattumat ovat johdattaneet Puution oikeustieteen opintoihin ja mielenkiintoisiin kansainvälisiin tehtäviin. Väitöskirjatyötään viimeistelevän Puution mukaan laadukas ja laaja-alainen koulutus on antanut hyvät lähtökohdat kansainväliselle uralle.

Alumnitarina: Aktiivisuus ja tiedonjano ovat johdattaneet alumni Inari Kinnusta uralla eteenpäin

14.03.2023

Inari Kinnunen työskentelee asianajotoimistossa liikejuridiikan parissa. Oikeustieteen opinnot loivat vankan pohjan asiantuntemukselle, joka on auttanut kehittymään oikeudellisen tiedonhallinnan ammattilaiseksi. Kinnunen pitää opiskeluaikoina muodostuneita ammatillisia verkostoja ja ystävyyssuhteita mittaamattoman arvokkaina ja hän rohkaisee opiskelijoita elämään aktiivista opiskelijaelämää.

Suomalaisyrityksille kilpailukykyä vastuullisesta tekoälystä

04.10.2022

Valmisteilla oleva eurooppalainen lainsäädäntö ohjaa tekoälyn käyttöä tulevaisuudessa. Suomalaisyritykset haluavat varmistua tekoälyjärjestelmiensä eettisyydestä, luotettavuudesta ja turvallisuudesta. Turun yliopiston koordinoima AIGA-hanke kehitti tekoälyn hallintamallin, jonka avulla yritykset voivat viedä vastuullista tekoälyä käytäntöön.