Lapset, nuoret ja oppiminen temaattinen kokonaisuus rakentuu vahvaan koulutuksen ja oppimisen tutkimukseen sekä lapsiin ja nuoriin liittyvään tutkimukseen.

Yhteisöt, yksilöt ja yksilöiden elämänkulut ovat kokonaisuuden keskiössä. Temaattisen kokonaisuuden parissa tehtävän tutkimuksen ja koulutuksen tavoitteena on lisätä ymmärrystä ja tukea lapsia ja nuoria vastuullisina toimijoina ja kestävän tulevaisuuden rakentajina.

Esimerkkejä kokonaisuuden tutkimusalueista ja -kohteista ovat uudistuva ja hyvinvoiva peruskoulu, digitaaliset oppimisympäristöt, koulukiusaamisen torjuminen, lasten ja nuorten fyysinen ja henkinen terveys sekä ongelmien ennaltaehkäisy.

Tule mukaan tapahtumiimme

Uusimpia julkaisujamme

Digitalisaation vaikutus oppimistilanteisiin, oppimiseen ja oppimistuloksiin yläkouluissa : Kansallisen tutkimushankkeen ensituloksia suosituksineen (2023)

Oinas Sanna, Vainikainen Mari-Pauliina, Asikainen Mikko, Gustavson Natalija, Halinen Joona, Hienonen Ninja, Kiili Carita, Kilpi Nestori, Koivuhovi Satu, Kortesoja Laura, Kupiainen Reijo, Lintuvuori Meri, Mergianian Cristiana, Merikanto Ilona, Mäkihonko Minna, Nazeri Faruk, Nyman Laura, Polso Kukka-Maaria, Schöning Oskari, Svedholm-Häkkinen Annika M., Vanhanen Sanna, Hotulainen Risto
(Julkaistu kehittämis- tai tutkimusraportti taikka -selvitys (D4))