Asiasana: Lääkekehitys ja diagnostiikka

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Sirpa ja Markku Jalkanen mukana European Inventor Award -kilpailun finaalissa

16.05.2024

Akateemikko, InFLAMES -lippulaivan johtaja Sirpa Jalkanen ja Markku Jalkanen ovat ehdolla Euroopan keksijäpalkinnon saajiksi. Jalkaset ovat finalisteina kilpailun pienet ja keskisuuret yritykset -kategoriassa, jossa heillä on vastaehdokkaina kaksi muuta eurooppalaista tiimiä. Jalkaset valittiin yli 550 ehdokkaan joukosta kilpailuun, jonka järjestää Euroopan patenttivirasto EPO. European Inventor Award 2024 -palkinnon voittajat julkaistaan 9. heinäkuuta 2024 Maltalla.

Uusi syöpälääke beksmarilimabi aktivoi valkosolut immuunijärjestelmältä piiloutuvissa kasvaimissa

07.12.2023

Turun yliopiston InFLAMES-lippulaivan tutkijat ovat selvittäneet, miten beksmarilimabi-syöpälääke vaikuttaa syöpäkudoksen valkosoluihin potilailla, jotka ovat saaneet lääkkeestä suotuisan hoitovasteen. Lääke herättää kasvaimeen hakeutuneet valkosolut, jotka hälyttävät syöpää tappavat solut paikalle.

InFLAMES Corporate Corner kartoittaa reittejä tutkijasta yrittäjäksi

14.09.2023

Kuinka tutkijasta voi tulla yrittäjä, mitä matka vaatii ja miksi entistä useamman tutkijan pitäisi tähdätä keksintönsä kaupallistamiseen? InFLAMES lippulaivan Corporate Corner -tapahtuma kertoo tekijöiden ja yritystarinoiden kautta siitä, miten tieteestä on voinut tulla liiketoimintaa. The Journey of Turning Science into Business-teeman Corporate Corner järjestetään lokakuun 6. päivänä Turussa.

Nenään annosteltavasta hinkuyskärokotteesta lupaavia tuloksia

03.04.2023

Nenään annosteltavasta uudesta hinkuyskärokotteesta on saatu lupaavia tuloksia. Rokote osoittautui turvalliseksi ja toimi hinkuyskää vastaan tutkimuksessa, joka tehtiin terveillä aikuisilla. Kansainväliseen rokotetutkimukseen osallistuivat Turun yliopistosta InFLAMES-lippulaivan tutkijat, professori Qiushui He ja projektitutkija Alex-Mikael Barkoff. Tutkimusartikkeli julkaistiin arvostetussa Lancet -tiedelehdessä.